Ειδήσεις Υγείας

Απώλεια μνήμης: Οι τροφές που θωρακίζουν το μυαλό – Έρευνα

Η απώλεια μνήμης μπορεί να αναχαιτισθεί τρώγοντας τις σωστές τροφές

Η απώλεια μνήμης και η έλλειψη συγκέντρωσης συχνά αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα για τους περισσότερους. Από τη μια το άγχος , η πίεση της καθημερινότητας αλλά και η υπερφόρτωση του μυαλού με πολλές πληροφορίες τροφοδοτεί την απώλεια της μνήμης.

Ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να αντιστραφεί τρώγοντας τις κατάλληλες τροφές.’Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας απέδειξε ότι τα τρόφιμα και τα ροφήματα που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές φλαβονόλες, εμφανίζουν βραδύτερη απώλεια μνήμης

Να σημειωθεί εδώ ότι οι φλαβονόλες χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις τους χαρίζουν υγεία και ευεξία.

Τι έδειξε η έρευνα

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Τόμας Χόλαντ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ρας του Σικάγου, διαπίστωσαν μετά από έρευνα που έκαναν ότι όσοι κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες τροφών με φλαβονόλη, τόσο απομακρύνονταν η πιθανότητα να έχει εξασθενημένη γνωστική και μνημονική λειτουργία.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φλαβονόλη είναι:

τα αχλάδια,

το σπανάκι,

το μπρόκολο,

τα πορτοκάλια,

τα μήλα,

οι ντομάτες,

το τσάι και

το κόκκινο κρασί

«Κάτι τόσο απλό όσο το να τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης να πίνουμε περισσότερο τσάι, είναι ένας εύκολος τρόπος να φροντίσουμε πιο ενεργά για την υγεία του εγκεφάλου μας», δήλωσε ο ειδικός δρ Χόλαντ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button