ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άρση μέτρων: Τι ανοίγει από σήμερα Σάββατο 19 Ιουνίου σε όλη τη χώρα

Ποιες δραστηριότητες επανεκκινούν

Νέα βήματα από σήμερα 19 Ιουνίου προς την κανονικότητα καθώς η ύφεση της πανδημίας επέτρεψε στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα μέτρα χαλάρωσης.

Δείτε τι ανοίγει από σήμερα

Άνοιγμα των παιδότοπων σε εξωτερικούς χώρους, με υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για εργαζόμενους και ενηλίκους πελάτες και αποφυγή συνωστισμού στα παιχνίδια με αυξημένη ζήτηση, με ευθύνη του επιχειρηματία.

• Άνοιγμα των λούνα πάρκ υπό τις εξής προϋποθέσεις

– Αποστάσεις τουλάχιστον 4m μεταξύ των μηχανημάτων έτσι ώστε να υπάρχουν μεγάλοι διάδρομοι κυκλοφορίας.- Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για εργαζόμενους και πελάτες.- Διαθεσιμότητα αντισηπτικού στην είσοδο κάθε παιχνιδιού.- Μετά το πέρας κάθε κύκλου παιχνιδιού απολύμανση όλων των σημείων επαφής των παικτών με το παιχνίδι.

– Δωρεάν διάθεση μασκών σε όλους τους παίκτες.

– Απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των κερματοφόρων ατομικών παιχνιδιών.

– Διαγραμμίσεις για την τήρηση τουλάχιστον 1,5 μέτρων απόστασης όπου υπάρχει ουρά αναμονής.

– Διαρκής υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων προστασίας / υγιεινής από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις τις επιχείρησης.

– Αποφυγή συνωστισμού στα παιχνίδια με αυξημένη ζήτηση, με ευθύνη του επιχειρηματία

Τι αλλάζει στα καταστήματα

Όπως αποφασίστηκε η αναλογία πελάτη με τετραγωνικά μέτρα να «πέσει» στο 1 πελάτης ανά 16 τ.μ. στα καταστήματα, από 1 ανά 25 τ.μ., που ήταν.

Τι αλλάζει σε γυμναστήρια και κινηματογράφους

Από την 21η Ιουνίου, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν αν πηγαίνουν στα γυμναστήρια χωρίς μάσκες, με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Παράλληλα, αποφασίστηκε το άνοιγμα των κλειστών κινηματογραφικων αιθουσών από την 1η Ιουλίου, στο 50% της χωρητικότητάς τους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button