ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΑΣΕΠ: Γιατί καθυστερούν ακόμη και 3 χρόνια οι προσλήψεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία – Τι θα αλλάξει

Οι αλλαγές στο ΑΣΕΠ αναμένεται να τρέξουν τις διαδικασίες προσλήψεων και στο ΕΣΥ

Αλλαγές στο ΑΣΕΠ δρομολογεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και κυρίως στο ΕΣΥ.

Εξάλλου καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμως πρόσφατα άφησε αιχμές για την εξαιρετικά χρονοβόρο διαδικασία προσλήψεων που ακολουθείται στο ΑΣΕΠ.

Γι’ αυτό άλλωστε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου ο νέος υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος παρουσίασε το σχέδιο του για το τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Ταυτόχρονα προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλε και το γεγονός ότι με τραγικές καθυστερήσεις θα διοριστούν και οι νέοι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) αλλά και των Νοσοκομείων.

Και για του λόγου του αληθές χρειάστηκαν δηλαδή 2,5 μήνες για να δημοσιοποιηθούν οι πρώτοι 15 υποψήφιοι Διοικητές ΥΠΕ που πέρασαν τα γραπτά τεστ και διέθεταν τα τυπικά προσόντα, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι ενστάσεις και να προκύψουν οι επτά επικρατέστεροι.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν προκηρύξεις για την πρόσληψη νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία που είναι σε εξέλιξη πάνω από τρία χρόνια, την ώρα όμως που τα νοσηλευτικά ιδρύματα βρίσκονται σε ώρα μηδέν από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζουν.

ΑΣΕΠ: Τι θα αλλάξει

ΑΣΕΠ: Τι θα αλλάξει στις προσλήψεις νοσηλευτών

Στην διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου συζητήθηκε εκτενώς η ψηφιοποίηση των διαδικασιών που ακολουθούνται σήμερα, με σκοπό τον ταχύτερο έλεγχο των αιτήσεων μέσω της άντλησης δεδομένων από υπηρεσίες όπως το Ptyxia.gov.gr και το Taxisnet.

Με τον τρόπο αυτόν, τα πιστοποιημένα προσόντα των υποψηφίων θα επικαιροποιούνται άμεσα, περιορίζοντας έτσι τους ελέγχους που γίνονται από το ΑΣΕΠ και συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου εξέτασης των αιτήσεων.

Επιπλέον, αναλύθηκε η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας του ΑΣΕΠ με κρατικούς φορείς που εμπλέκονται στις διαδικασίες πρόσληψης στον δημόσιο τομέα, ώστε να αντιμετωπιστούν περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια που σήμερα καθυστερούν την πλήρωση θέσεων και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το κύρος του ΑΣΕΠ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διοικητές ΥΠΕ: Λήγουν σήμερα οι ενστάσεις στο ΑΣΕΠ – Τι ακολουθεί

Σχετικά Άρθρα

Back to top button