ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αυξάνεται η διασπορά του κορονοϊού στους υγειονομικούς – Πόσοι νόσησαν μέσα σε 1,5 μήνα

Δεκάδες υγειονομικοί έχουν προσβληθεί από κορονοϊό τον τελευταίο 1,5 μήνα γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους εργαζόμενους του ΕΣΥ

Αρχική > Άρθρα > Αυξάνεται η διασπορά του κορονοϊού στους υγειονομικούς – Πόσοι νόσησαν μέσα σε 1,5 μήνα

Αυξάνεται η διασπορά του κορονοϊού στους εργαζόμενους των νοσοκομείων, κάτι που ανησυχεί δεόντως τις αρχές. Άλλωστε τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, αφού όσο κρυώνει ο καιρός αυξάνεται και η μεταδοτικότητα.

(ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Στην περίπτωση πάντως που καταγραφεί αύξηση των περιστατικών σε υγειονομικούς, τα Σωματεία των εργαζομένων εκφράζουν τις ανησυχίες τους ότι το προσωπικό του ΕΣΥ δεν θα αντέξει να αντιμετωπίσει ένα πιθανό βαρύ δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Πόσοι νόσησαν

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) «Η διασπορά του ιού στα νοσοκομεία είναι μεγάλη». Γι αυτό και οι εργαζόμενοι κάνουν έκκληση στο υπουργείο Υγείας να υποβληθούν άμεσα όλοι οι υγειονομικοί σε τεστ για τον κορονοϊό. Από την αρχή της πανδημίας πάντως στη χώρα μας, τα πρώτα θύματα του αόρατου εχθρού ήταν οι υγειονομικοί. Δείτε ΕΔΩ τι είχε καταγραφεί την περίοδο της καραντίνας: «Κορονοϊός: Θερίζει τους υγειονομικούς σε όλα τα νοσοκομεία! Πόσοι αρρώστησαν»

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, μέσα σε 1,5 μήνα, δηλαδή τον Αύγουστο και τον μισό Σεπτέμβριο, έχουν καταγραφεί 200 υγειονομικοί που νόσησαν και νοσούν. Οι 120 εξ αυτών ήταν ασυμπτωματικοί, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό χωρίς μάλιστα να το καταλάβουν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button