Επιχειρηματικά ΝέαΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Bristol Myers Squibb: Αρωγός στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ελλάδα και τον κόσμο

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb προσφέρει μαζί με το Ίδρυμα της Bristol Myers Squibb την έμπρακτη υποστήριξή της στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, ανταποκρινόμενη με ταχύτητα στις υπέρμετρες πιέσεις που δέχεται η κοινωνία και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Στη χώρα μας, η Bristol Myers Squibb ενώνει τις δυνάμεις της με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που υλοποιούν δράσεις για την ανακούφιση των πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας, παρέχοντας οικονομική υποστήριξη συνολικού ύψους 100.000 ευρώ.
Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται η υποστήριξη της BMS Ελλάδας και η ισόποση συνεισφορά από το Ίδρυμα της Bristol Myers Squibb.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία υποστηρίζει:

την Ένωση Ασθενών Ελλάδας για την προμήθεια υγειονομικού και προστατευτικού υλικού το οποίο θα διατεθεί σε δημόσιες υγειονομικές μονάδες, βάσει της χαρτογράφησης και της ιεράρχησης των αναγκών και των προτεραιοτήτων που έχει υποδείξει το Υπουργείο Υγείας.

τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.) για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, συνεισφέροντας στην κάλυψη απαραίτητων λειτουργικών αναγκών σε διαφορετικά πεδία δράσης (υποστήριξη κινητών μονάδων Ε.Ε.Σ., παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους άστεγους της Αθήνας, θερμομέτρηση πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού, προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, παροχή Υπηρεσιών Υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο κ.ά.). Ο Ε.Ε.Σ. προσφέρει ανθρωπιστικό έργο στην Ελλάδα από το 1877.

τους Γιατρούς του Κόσμου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς θα υποστηριχθεί η λειτουργία προγράμματος βοήθειας εξ’ αποστάσεως για την παροχή συμβουλευτικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ηλικιωμένους ασθενείς με χρόνια νοσήματα που διαβιούν μόνοι και δεν έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν βοήθεια από συγγενικά τους πρόσωπα.

Παράλληλα, θα υποστηριχθεί η λειτουργία του Ανοικτού Πολυϊατρείου της Οργάνωσης για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Η δωρεά θα συμβάλλει επίσης στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών της νέας Δομής Φιλοξενίας και κλινικής για τη στέγαση και την ιατρική περίθαλψη άστεγων ατόμων στην Αθήνα.

Η Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδος δήλωσε σχετικά: «Πιστοί στην αποστολή και στις αξίες μας, αναλαμβάνουμε πολύπλευρη δράση για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την υποστήριξη του ελληνικού Συστήματος Υγείας. Τηρώντας την υπόσχεσή μας να παρέχουμε απρόσκοπτα τα φάρμακά μας στους ασθενείς στην Ελλάδα, θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τη νέα αυτή πρόκληση για τη δημόσια υγεία απαντώντας στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, εστιάζοντας στην ανεύρεση λύσεων και οδηγούμενοι από το πιο ισχυρό κίνητρο: να βοηθάμε τον Άνθρωπο».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η BMS και το Ίδρυμα της Bristol Myers Squibb έχουν προχωρήσει σε οικονομική βοήθεια ύψους άνω των 20 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ σε περισσότερες από 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένων δωρεών σε ανθρωπιστικούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Όσον αφορά στο πεδίο της έρευνας, η BMS συνεργάζεται στενά με ερευνητικά κέντρα για την ανακάλυψη πιθανών μορίων για την πρόληψη ή τη θεραπεία της νόσου COVID-19. Επιπρόσθετα, διερευνά κατά πόσο ορισμένα προϊόντα της μπορούν να συμπεριληφθούν σε κλινικές δοκιμές.

Τηρώντας επίσης την υπόσχεση προς τους ασθενείς και τους παρόχους υπηρεσιών υγείας να διασφαλίζει την απρόσκοπτη διάθεση των φαρμάκων της, η εταιρεία έλαβε εγκαίρως μια σειρά μέτρων χάρη στα οποία δεν παρατηρήθηκε καμία διακοπή στην εμπορική αλυσίδα εφοδιασμού της.

Υπογραμμίζεται τέλος, η έμπρακτη συνεισφορά του εργατικού δυναμικού της BMS στις εθνικές προσπάθειες αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, μέσω της παροχής εθελοντικής εργασίας σε τοπικά νοσοκομεία ή της υποστήριξης ανθρωπιστικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button