ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαλάρωση μέτρων: Γάμοι και βαφτίσια με μουσική αλλά χωρίς χορό – Τι αλλάζει με τα νέα μέτρα

Πόσα άτομα επιτρέπονται στα τραπέζια των δεξιώσεων

Νέοι κανόνες ισχύουν για γάμους και βαφτίσια από 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση το όριο των 300 ατόμων που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου  για τις δεξιώσεις σε γάμους και βαφτίσια είναι αρκετό λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ συμπλήρωσε πως δεν θα υπάρχει όριο όσον αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας.

Και συμπλήρωσε τονίζοντας πως οι κανόνες που θα ισχύουν είναι αυστηροί. Έτσι, οι ροτόντες πρέπει να είναι έως οχτώ άτομα, ενώ στους γάμους και τις βαπτίσεις θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι καθώς θα απαγορεύεται ο χορός.

Όπως σημείωσε, δεν υπάρχει περιορισμός στο εάν η μουσική θα είναι με ορχήστρα ή όχι, λέγοντας όμως πως «δεν μπορούμε να χορέψουμε». «Μακάρι να τελειώσουμε με την πανδημία και να επανέλθουμε, όμως, αυτοί είναι οι κανόνες τώρα», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως μέχρι πρότινος δεν είχαμε ούτε την μουσική και θα πρέπει όλοι να κάνουμε προσεκτικά βήματα.

Ερωτηθείς σχετικά, έδωσε εξηγήσεις και για τα πανηγύρια ανά την επικράτεια το καλοκαίρι. Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε πως οι ανακοινώσεις που έγιναν δεν αφορούν στα πανηγύρια αλλά στις εμποροπανηγύρεις που αφορούν στις θρησκευτικές εορτές.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button