ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 5:00 σε όλη την Ελλάδα

Μόνο για τρεις λόγους θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου

Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου από τις 21:00 έως τις 5:00 το πρωί απαγορεύεται πλέον η μετακίνηση σε όλη τη χώρα. Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για:

λόγους εργασίας,

λόγους Υγείας και

για βόλτα με τα κατοικίδια.

Να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms στο 13033 προκειμένου να . καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. Δείτε ΕΔΩ τι ισχύει: SMS 13033: Νέες οδηγίες για μετακινήσεις – Τι ισχύει για ψάρεμα και κυνήγι

Επίσης, απαγορεύεται κυνήγι και ψάρεμα, καθώς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων τα απέρριψε ομόφωνα, βασιζόμενη σε επιδημιολογικά δεδομένα και σε κριτήρια αποφυγής περιττών μετακινήσεων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο και πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας.

Έρχονται έλεγχοι

Υπό το πρίσμα των νέων μέτρων αυστηροποιείται η τηλεργασία. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες καταστάσεις που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό προαναγγέλλοντας πιο αυστηρούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στην τελεργασία, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι, κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. «Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μεικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμη ο υφ. Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι και οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να λειτουργούν με το απαραίτητο προσωπικό αλλά και με τον ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων στα πάνελ.

Η άθληση

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε επίσης ότι η ατομική άθληση δεν αφορά στην άθληση ή προπόνηση στο πλαίσιο αθλητικών σωματείων. Αφορά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button