ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαρδαλιάς: Ενεργοποιείται χάρτης υγειονομικής ασφάλειας με 4 επίπεδα ετοιμότητας

Τα δεδομένα αυτά θα ανανεώνονται κάθε 15 ημέρες 

Ενεργοποιείται ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας με τέσσερα επίπεδα ετοιμότητας, ο οποίος θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες.

Όπως  ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς την Παρασκευή θα ανακοινωθεί η ενεργοποίηση του Χάρτης υγειονομικής ασφάλειας με 4 επίπεδα ετοιμότητας.

Ο χάρτης θα συνοδεύεται και από 4 επίπεδα κατηγοριοποιημένων τοπικών μέτρων που θα εφαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής.  Διαβάστε ΕΔΩ τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ: «Κορoνοϊός: 399 νέα κρούσματα – Τρεις θάνατοι – 87 διασωληνωμένοι το τελευταίο 24ωρο»

Αναλυτικά:

– Επίπεδο ένα, ετοιμότητας.

– Επίπεδο δύο, επιτήρησης.

– Επίπεδο τρία, αυξημένης επιτήρησης.

Επίπεδο τέσσερα, αυξημένου κινδύνου.

Πως θα λειτουργεί

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως

ο αριθμός κρουσμάτων ανά 10.000 κατοίκους,

των δεικτών πληρότητας του Συστήματος Υγείας, πχ τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή ΜΕΘ,

και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ινχηλάτησης και της συσχέτισης κρουσμάτων και των επαφών τους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της Περιφερειακής Ενότητας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button