ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαρδαλιάς: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση, επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας έως τις 01:30 -Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας από 1/7

Αναλυτικά όλα τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 12 Ιουνίου

Χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς η βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμών μας επιτρέπουν να κάνουμε τα επόμενα βήματα και να προχωρήσουμε στην άρση επιπλέον μέτρων.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας. Η ανάγκη τήρησης των πρωτοκόλλων και των κανόνων ατομικής προστασίας χωρίς εκπτώσεις παραμένει.

Στο πλαίσιο αυτό θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

12/06 η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα. Έτσι θα ξεκινά από τη 1.30 και θα ισχύει ως τις 05.00 το πρωί όπως ισχύσει σήμερα.

01/07 η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά.

12/06 μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και μόνο για καθήμενους πελάτες Όπως είπε, οι αρχές θα επιτηρούν την τήρηση των μέτρων και θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή για 15 ημέρες στο κατάστημα σε περίπτωση δεύτερης παράβασης του μέτρου.

12/06 επιτρέπεται η λειτουργία καφέ και εστιατορίων σε στοές, με την προϋπόθεση πως έχουν δύο εξόδους για να διευκολύνεται η είσοδος και έξοδος, αλλά και ο αερισμός του χώρου.

\12/06 στις 06.00 το πρωί αυξάνεται η πληρότητα.

Από 01/07 αυξάνονται σε 300 τα άτομα από 100 για δεξιώσεις.

12/6 ποσοστό πληρότητας σε ακρόαμα θέματα 75% για 5000 θέσεις. Σε κάθε περίπτωση υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Κινητή τηλεφωνία ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών.

Εμποροπανήγυρις μόνο όπου το ποσοστό εμβολιασμένων είναι πάνω από 50%

Από 14/06 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button