ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαρδαλιάς: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο πράσινο και ποιες στο κίτρινο – Οι αλλαγές στον χάρτη

Όλη η λίστα με τις περιοχές που πρασινίζουν και αυτές που κιτρινίζουν

Σημεία υπαναχώρησης ή σταθερότητας δείχνει το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές γεγονός που είναι ενθαρρυντικό.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς καταγράφεται σημαντική υποχώρηση σε 24 Περιφερειακές Ενότητες, γεγονός που είναι σαφώς ενθαρρυντικό.

Οι περιοχές

Συγκεκριμένα, οι Περιφερειακές Ενότητες Βορείου Τομέα Αθηνών, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Τήνου, Λέσβου, Κιλκίς, Ηρακλείου, Σύρου, Άνδρου και Καλύμνου πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).

Ενώ οι Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας, Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ευρυτανίας, Θάσου, Λήμνου και Μήλου πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).

Παράλληλα υπάρχουν και 7 περιοχές που συνεχίζουν να είναι στα ύψη. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: “Κορονοϊός: Στα ύψη ακόμη η επιδημία σε 7 περιοχές – Ποια νησιά περιλαμβάνονται”

Ειδικά για την Κω ο κ.Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί. Όπως είπε: “Μικρή αύξηση του ιικού φορτίου παρατηρείται στην Περιφερειακή Ενότητα Κω, η οποία σύμφωνα με την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας. Παράκληση στους κατοίκους του όμορφου νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button