ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαρδαλιάς: Το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια – Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε

Δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων υποστήριξε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλες χώρες, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για την επιδημία, ωστόσο σημείωσε πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Όπως είπε ο κ. Χαρδλιάς το 83% των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι εγχώρια και έχουν προκληθεί από τη μη λήψη μέτρων σε χώρους συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «η Ελλάδα είναι 132η χώρα ανά 1 εκατ. κατοίκους σε κρούσματα και 128η σε θανάτους ανά 1 εκατ. κατοίκους».

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι «παρατηρούμε άνοδο κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίας» και ξεκαθάρισε ότι «δεν κάνουμε διακρίσεις σε περιοχές. Τα μέτρα είναι για την προστασία των κατοίκων και των παραθεριστών».

«Δεν χαλαρώνουμε τα μέτρα. Για την μετάδοση οφείλεται στην εγχώρια κυκλοφορία και τη μη τήρηση μέτρων. Πρέπει να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα για αποστάσεις, μάσκες, μέτρα υγιεινής, ωράρια» πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ερωτηθείς, πάντως, για την Αττική είπε ότι «δεν υπάρχει ένδειξη, κανένα στατιστικό στοιχείο είτε σε προβολή είτε σε αλγόριθμο δεν δείχνει ότι πάμε για lockdown στην Αττική».

Έρχεται ειδικό πρωτόκολλο για τους χώρους εργασίας

Ανακοίνωσε, δε, ότι θα υπάρξει ειδικό πρωτόκολλο για τους χώρους εργασίας τις επόμενες ημέρες καθώς και έγκαιρη ενημέρωση για τα σχολεία.

«Οποιαδήποτε χαλάρωση ανοίγει την πόρτα στον ιό. Ας μην βοηθήσουμε τον ιό να εξαπλωθεί. Ο τρόπος για να κλείσουμε την πόρτα είναι να τηρούμε τα μέτρα» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς

Η μη ανακοίνωση κρουσμάτων ανά νησί, αλλά από περιφέρεια δεν γίνεται για λόγους αδιαφάνειας, διευκρίνισε ο υφυπουργός, αλλά -όπως είπε- γίνεται για λόγους μη στοχοποίησης κάποιων τόπων. Αποκλειστικό κριτήριο αποτελεί η δημόσια υγεία, σημείωσε και πρόσθεσε πως δεν αποκρύπτονται κρούσματα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button