Ειδήσεις Υγείας

Χέρια και πόδια που μουδιάζουν: Όλες οι πιθανές αιτίες και πώς θα το αντιμετωπίσετε

Δίχως αμφιβολία τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ ημών, έχουμε νιώσει τσίμπημα από καρφίτσες στα χέρια ή στα πόδια. Αν το μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια δεν υποχωρεί αλλά επιμένει καλό είναι να το ψάξετε λίγο παραπάνω.

Οι εδικοί επιτήμονες της mayo clinic, επισημαίνουν ότι ο χρόνος έναρξης και η διάρκεια του μουδιάσματος και της αίσθησης μυρμηγκιάσματος στα χέρια και τα πόδια μπορεί να ρίξει φως στις αιτίες των ενοχλήσεων, ώστε να υπάρξει και η κατάλληλη αντιμετώπιση.

Δείτε ποιες είναι οι ένοχες αιτίες!

Πιασμένο νεύρο

Ένα πιασμένο νεύρο στον αυχένα ή στην πλάτη μπορεί να είναι η αιτία του πόνου ή του μουδιάσματος των χεριών και των ποδιών σας.

 

 

 

 

 

 

Έλλειψη βιταμίνης Β12

Αν παρατηρείτε να μουδιάζουν και τα δύο χέρια σας, είναι πιθανό να έχετε έλλειψη βιταμίνης Β12.  Η διάγνωση θα γίνει με εξέταση αίματος, προκειμένου να λάβετε αν χρειαστεί συμπληρώματα Β12.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Αν χρησιμοποιείτε  φανατικά το πληκτρολόγιο του υπολογιστή ή του tamplet ή  κάνετε επαναλαμβανόμενες κινήσεις μπορεί να ασκείτε άθελά σας πίεση στο νεύρο του καρπού, με αποτέλεσμα να προκαλείται μούδιασμα. Καλό είναι να τροποποιήσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες ώστε να ανακουφιστείτε.

 

 

 

 

Διαβητική νευροπάθεια

Στη διαβητική νευροπάθεια προκαλείται μούδιασμα με απώλεια της αίσθησης και οδυνηρό μυρμήγκιασμα στα μέρη του σώματος που επηρεάζονται από το νεύρο που πάσχει.

Υποθυρεοειδισμός

Όταν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί μπορεί να νιώθετε μούδιασμα και μυρμήγκιασμα, κούραση, ευαισθησία στο κρύο, ανεξήγητη αύξηση βάρους, ξηροδερμία και απώλεια μαλλιών. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ακολουθήσετε φαρμακευτική αγωγή.

 

.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button