Ειδήσεις Υγείας

Χοληστερίνη: Τι πρέπει να τρώτε για τη μειώσετε

Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνετε για μειώσετε τη χοληστερίνη στο αίμα

«Οι τροφές είναι το φάρμακό μας» πόσο μάλλον για την αντιμετώπιση της χοληστερίνης.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα της “κακής” (LDL) χοληστερόλης, η οποία ως γνωστόν προκαλεί συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες και οδηγεί σε καρδιακή νόσο, καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

 

 

 

 

 

 

 

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες μειώνουν την “κακή” χοληστερόλη. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα δημητριακά ολικής άλεσης (π.χ. το σιτάρι μαζί με τον εξωτερικό φλοιό του, δηλαδή το πίτουρο), η βρόμη, το κριθάρι, η σίκαλη, τα όσπρια (π.χ. φασόλια, φακές), τα φρούτα (π.χ. αχλάδια, φράουλες, ακτινίδια, σύκα) κυρίως με τη φλούδα τους

Ψάρια και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

 

 

 

 

 

Η American Heart Association συνιστά την κατανάλωση τουλάχιστον δύο μερίδων ψαριού την εβδομάδα. Τα υψηλότερα επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων  περιέχονται:

Στο σκουμπρί, στις σαρδέλες, στον τόνο και στον σολομό

Καρύδια και άλλοι ξηροί καρποί

 

 

 

 

 

Μια χούφτα (περίπου 42,5 γραμμάρια) ξηρών καρπών την ημέρα (αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκι και καρύδια) μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Ελαιόλαδο

 

 

 

 

Καλό είναι να χρησιμοποιείτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας (23 γραμμάρια) ελαιολάδου ημερησίως αντί άλλων λιπαρών ουσιών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button