ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χωρίς αναστολή εργασίας αλλά με rapid test οι υγειονομικοί που δεν έκαναν την τρίτη δόση – Αποφασίζει η κυβέρνηση

Κανονικά θα εργάζονται και χωρίς αναστολή όσοι υγειονομικοί δεν έκαναν την τρίτη δόση, όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, αλλά πιθανότατα με υποχρεωτικά rapid test

Δεν θα μπουν σε αναστολή εργασίας οι υγειονομικοί που δεν έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου και θα εργασθούν κανονικά και τον Φεβρουάριο αλλά πιθανώς με υποχρεωτικά rapid test.
Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην θέσει σε αναστολή τους υγειονομικούς που δεν έκαναν αναμνηστική δόση, παρότι για τον γενικό πληθυσμό από τις 7 Φεβρουαρίου (δόθηκε παράταση λόγω κακοκαιρίας) δεν θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι όσοι δεν έκαναν τρίτη δόση.

Βέβαια το πιστοποιητικό εμβολιασμού από τις 7 Φεβρουαρίου θα το χάνουν και οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση. Ωστόσο θα εργάζονται κανονικά και χωρίς αναστολή αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, το υπουργείο υγείας εξετάζει να κάνουν υποχρεωτικά 2 rapid test την εβδομάδα.
Η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί άμεσα.

Σε αναστολή ακόμη 4727 υγειονομικοί

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΠΟΕΔΗΝ περίπου 10.000 υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Στην περίπτωση που εφαρμοζόταν το μέτρο της αναστολής, θα άδειαζαν τα νοσοκομεία.

Πηγη ΦΩΤΟ: HealthReport.gr

Ήδη άλλωστε σε αναστολή συνεχίζουν να είναι 4727 υγειονομικοί όλης της χώρας που δεν έχουν κάνει ακόμη καμία δόση του εμβολίου, ένα μέτρο που ισχύει έως τις 31 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση πάντως σε μια προσπάθεια να πιέσει όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί, αφήνει να εννοηθεί ότι οι 4727 υγειονομικοί κινδυνεύουν με οριστική απόλυση από το ΕΣΥ μετά το τέλος Μαρτίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button