ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χρυσοχοΐδης: Δεν απολύεται κανένας επικουρικός από το ΕΣΥ – Τι είπε για προσλήψεις και ελλείψεις φαρμάκων

Τι αλλαγές θα κάνει στην υγεία το επόμενο διάστημα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Τη διαβεβαίωση ότι δεν απολύεται κανένας επικουρικός από το ΕΣΥ έδωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προαναγγέλλοντας προσλήψεις νοσηλευτών αλλά και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία.

Αναλυτικότερα ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ δεσμεύθηκε ότι από το επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία δεν πρόκειται να φύγει κανείς. Θα μονιμοποιηθούν όσοι είναι με σύμβαση και θα προστεθούν οι νέοι».

Επίσης ανακοίνωσε πώς βρίσκονται σε εξέλιξη 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών οι οποίοι αρκετοί δουλεύουν ήδη καθώς ήταν επικουρικοί και τις επόμενες ημέρες η κυρία Νίκη Κεραμέως αναμένεται ανακοινώσει τις προσλήψεις του 2024. Επίσης προχωρά η διαδικασία για πρόσληψη πάνω από 1.500 γιατρών.

Αλλαγές στα ΤΕΠ

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πώς τον Νοέμβριο αναμένεται να έρθει στο υπουργικό συμβούλιο η απόφαση για τον νέο τρόπο λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα δημόσια νοσοκομεία. Παράλληλα τόνισε πως ήδη 130 από αυτά αναβαθμίζονται.

Ελλείψεις φαρμάκων: Έρχεται εφαρμογή

Αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων διαβεβαίωσε πως έχουν ήδη απαγορευτεί οι παράλληλες εξαγωγές και η απαγόρευση αυτή θα ισχύει όσο δεν θα υπάρχει επάρκεια στην αγορά.

Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε γνωστό πώς σε ένα μήνα θα υπάρξει μια εφαρμογή που θα βλέπουμε μέσα από το κινητό μας αν θα υπάρχει το φάρμακο που επιθυμούμε.

Απαλλαγή συμμετοχής στη Θεσσαλία

Τέλος κ. Χρυσοχοΐδης γνωστοποίησε πως θα καθοριστεί σύντομα η διαδικασία απαλλαγής των Θεσσαλών από τη συμμετοχή στα φάρμακα και στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button