Επιχειρηματικά Νέα

Coca cola: «Δεν φεύγουμε από την Ελλάδα! Επενδύουμε»

Τη διαβεβαίωση τους, ότι δεν πρόκειται να φύγουν τα εργοστάσια της εταιρείας από την Ελλάδα αλλά αντίθετα θα επεκταθούν περαιτέρω, έδωσαν τα στελέχη της εταιρείας, κατά τη διάρκεια παρουσίασης που πραγματοποιήσαν με θέμα «What’s in my Coca-Cola;»

Μετά το σάλο που προκλήθηκε στην κοινή γνώμη από τις απολύσεις που έγιναν, τα στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι αναμένεται να γίνουν επενδύσεις ύψους 24.000.000 εκ. ευρώ στην Ελλάδα πράγμα που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα η Coca-cola έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στην απασχόληση και στον κύκλο εργασιών του κλάδου των αναψυκτικών στην Ελλάδα: με 1.844 εργαζόμενους στις πωλήσεις, στις παραγωγικές μονάδες και σε διοικητικές θέσεις, απασχολεί σχεδόν τον 1 στους 2 εργαζομένους του κλάδου και συνεισφέρει με 54,6% στον κύκλο εργασιών του κλάδου αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.

Η συνεργασία με τοπικούς προμηθευτές υποστηρίζει €140 εκατ. σε εισοδήματα, φορολογικά έσοδα και κέρδη (0,08% του ΑΕΠ), από τα οποία τα €99 εκατ. αφορούν σε άμεσους προμηθευτές (0,06% του ΑΕΠ). Υποστηρίζει συνολικά 21.300 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας (το 0,6% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα). Το εισόδημα που προκύπτει από τις θέσεις αυτές υποστηρίζει πλήρως ή μερικώς 54.000 ανθρώπους.

Από τις συνολικές θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται, 17.200 αναλογούν στο χονδρεμπόριο, το λιανεμπόριο και τις επιχειρήσεις εστίασης (0,5% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα και 80% της συνολικής απασχόλησης που υποστηρίζεται από τη δραστηριότητα).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button