ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Crash test για τους Διοικητές των Νοσοκομείων! Τι τους ζήτησε ο υπουργός Υγείας

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι Διοικητές των Νοσοκομείων οι οποίοι εντός των ημερών θα κληθούν να απαντήσουν εάν έχουν υλοποιήσει τους στόχους που είχαν κληθεί ή όχι.

Κάτι που προανήγγειλε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρεάς Ξανθός μιλώντας στο Συνέδριο του Economist.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε εκτός των άλλων ότι το υπουργείο βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης αλλαγών στο σύστημα προμηθειών υγείας αλλά και «στη στοχοθεσία και εποπτεία των Διοικήσεων των νοσοκομείων».

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι εντός των ημερών οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα κληθούν σε μεγάλη σύσκεψη προκειμένου να παρουσιάσουν αναλυτικά το έργο που έχουν κάνει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη στοχοθεσία που είχε τεθεί.

Άλλωστε με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από το υπουργείο Υγείας, μέσα στον Ιούνιο έπρεπε  να γίνει νέα αξιολόγηση σε όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων, καθώς λήγει η προθεσμία που τους είχε δοθεί για να τηρήσουν ορθή διαχείριση στο νοσοκομείο τους.

Κάτι που εξάλλου προβλέπεται και στους «Στρατηγικούς στόχους και άξονες παρέμβασης του υπουργείου υγείας για τις υπηρεσίες υγείας της χώρας έτους 2017». Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Διοίκηση με στόχους – μέτρηση της αποτελεσματικότητας -Εφαρμογή Βέλτιστων Πρακτικών, Αποτελεσματικότερη και Αποδοτικότερη Διοίκηση με σεβασμό στον πολίτη».

Ειδικότερα οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα εξετασθούν εκτός των άλλων, σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr, για το κόστος των νοσηλειών, για τις εισαγωγές που έχουν γίνει, τον αριθμό των εξετασθέντων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), για τη φαρμακευτική δαπάνη ανά ασθενή, και επίσης για το αν έχουν τηρήσει τον προϋπολογισμό.
Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για το στοίχημα που έχει τεθεί: «Έρχονται τέλος Ιουνίου τα τεστ απόδοσης για τους Διοικητές των Νοσοκομείων! Όλα τα κριτήρια ελέγχου»

Πάντως έγκυρες πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι ήδη υπάρχει εικόνα και βαθμολόγηση για κάθε Διοικητή ξεχωριστά και ειδικά για αυτούς της Αττικής.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως αρκετοί έχουν πάρει …κακό βαθμό, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην κακή διαχείριση των οικονομικών των νοσοκομείων τους και στη μη εξόφληση των υποχρεώσεων τη στιγμή όμως που υπάρχουν τα κονδύλια.

Την ίδια ώρα γκρίνιες φθάνουν και στην Κουμουνδούρου για τις επιλογές προσώπων στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, πρόσωπα που δεν παρουσιάζουν την αποδοτικότητα που αναμενόταν, υπογραμμίζουν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη στο HealthReport.gr.

Βέβαια αλλαγές δεν αναμένεται να γίνουν αλλά ο υπουργός Υγείας θα δώσει νέες οδηγίες στους Διοικητές των Νοσοκομείων στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδού οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ μετά το νέο μνημόνιο!

Αλλάζει ο τρόπος συμμετοχής των γιατρών στα ιατρικά συνέδρια! Πως θα δίνονται οι εγκρίσεις

Όλα τα κριτήρια και τα προσόντα για τις προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών στις ΤΟΜΥ! Όλη η υπουργική απόφαση

Δικαιώθηκαν στο ΣτΕ άλλοι 4 Διοικητές Νοσοκομείων για παράνομη απόλυση! Όλο το παρασκήνιο

Από 1η Σεπτεμβρίου αλλάζουν οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button