Επιχειρηματικά ΝέαΦάρμακα

Deal εξαγοράς 3,2 δις δολάρια της Auspex από την TEVA!

Στην εξαγορά έναντι 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Auspex της βιοφαρμακευτικής εταιρείας προχωρά η φαρμακευτική εταιρεία TEVA.

Με αυτή τη συγχώνευση, αναμένεται να ενισχυθεί το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Teva στον τομέα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ), να παγιωθεί η ηγετική της θέση στο χώρο των κινητικών διαταραχών, ο οποίος έχει μεγάλες ανεκπλήρωτες ανάγκες, να παρασχεθούν νέες σημαντικές θεραπευτικές επιλογές σε ασθενείς που τις χρειάζονται, ενώ, μακροπρόθεσμα, να αυξηθούν τα έσοδα και η κερδοφορία της Teva.

Η TEVA, ανακοίνωσε επίσημα τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας συγχώνευσης βάσει της οποίας αρχίζει μειοδοτική προσφορά για όλες της κυκλοφορούσες μετοχές της Auspex στην τιμή των $101 μετρητοίς ανά μετοχή, προσφορά που αντικατοπτρίζει συνολικά $3,2 περίπου δισεκατομμύρια σε επιχειρηματική αξία και $3,5 περίπου δισεκατομμύρια σε αξία μετοχικού κεφαλαίου.

Να σημειωθεί ότι το 2014, η Auspex ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα από την κλινική μελέτη Φάσεως 3 για το σκεύασμα SD-809 -που προορίζεται για την αντιμετώπιση της νόσου Χάντιγκτον – αλλά και τα σχέδιά της να υποβάλει Αίτηση Νέου Φαρμάκου (NDA) για την εν λόγω ένδειξη έως τα μέσα του 2015.

Το σκεύασμα SD-809 έχει χαρακτηριστεί ως ορφανό φάρμακο για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου Χάντιγκτον από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και η Auspex αναμένει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές και κυκλοφορία του σκευάσματος στην αγορά των ΗΠΑ με αυτή την ένδειξη το 2016.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button