Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Δίαιτα: Γιατί δεν πετυχαίνει; Όλοι οι λόγοι

Άλλη μια απόπειρα να χάσετε τα παραπανίσια κιλά στέφθηκε με αποτυχία αν και είχατε τις καλύτερες προθέσεις.

Παρά το γεγονός ότι είσαστε αποφασισμένοι να πετύχετε τον στόχο σας ώστε να χάσετε επιτέλους τα κιλά, που τόσο σας ταλαιπωρούν δεν το καταφέρατε αν και προσέχατε τη διατροφή σας.

Γιατί τελικά δεν πετυχαίνει η δίαιτα;

Αργός μεταβολισμός

Όταν ο μεταβολισμός δεν έχει”ενεργοποιηθεί” τότε η απώλεια βάρους γίνεται πιο δύσκολη. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να προσέχετε τη διατροφή σας, να γυμνάζεστε, αλλά και να αποδεχθείτε το πρόβλημα αυτό ώστε να συνεχίσετε.

Μην είστε τόσο αυστηροί

Ο βασικός κανόνας για να πετύχει μια δίαιτα είναι να είναι προσαρμοσμένες στις διατροφικές σας συνήθειες και φυσικά, να δρουν αργά και σταθερά. Σύμφωνα με τους ειδικούς αν έχετε συνηθίσει να τρώτε συγκεκριμένα φαγητά και ξαφνικά υποχρεώσετε το σώμα σας να προσαρμοστεί σε μια δίαιτα με φρούτα και λαχανικά, τότε θα αντιμετωπίσετε σίγουρα δυσκολίες.

Πείτε όχι στις αυστηρές δίαιτες

Εάν θέλετε να δείτε πραγματικά αποτελέσματα, η δίαιτά σας πρέπει να συνοδεύεται από ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, με τακτική άσκηση, λιγότερο αλκοόλ και επαρκή ύπνο.

Ηθική υποστήριξη

Η ηθική υποστήριξη είναι πολύ σημαντική για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος, αφού η επιβράβευση είναι σημαντικός παράγοντας για να πετύχει η δίαιτα.

Παραλείπετε γεύματα

Πολλές φορές καταφεύγουμε σε αυτή τη λύση για να χάσουμε κιλά πιο εύκολα αλλά δεν λειτουργεί. Ο μεταβολισμός μπλοκάρεται και μετά πρέπει να καταβάλεις διπλάσια προσπάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σακχαρώδης διαβήτης: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button