ΔιαβήτηςΕιδήσεις Υγείας

Διαβήτης: Τι πρέπει να περιέχει η βαλίτσα των διακοπών

Όλα όσα πρέπει να περιέχει η βαλίτσα των διακοπών

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει η παροιμία. Για αυτό οι πάσχοντες από διαβήτη καλό είναι πριν ξεκινήσουν τις διακοπές του ή ακόμα για μία ημερήσια καλοκαιρινή εκδρομή θα πρέπει να φροντίσουν η βαλίτσα τους να περιέχει όλα εκείνα τα απαραίτητα που θα κάνουν τη ζωή όχι απλά πιο εύκολη αλλά ασφαλή.

«Το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να γίνει πηγή άγχους για τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1, τις οικογένειές τους ή τους ενήλικες με ΣΔΤ1» τονίζει η πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. Σοφία Μανέα, προσθέτοντας ότι «η καλή γνώση της διαχείρισης καθημερινών ή και έκτακτων καταστάσεων είναι η βασική προϋπόθεση για τη ρύθμιση του διαβήτη, αλλά και για την ευχαρίστηση μικρών καθημερινών απολαύσεων».

Δείτε τι πρέπει να περιέχει η βαλίτσα των διακοπών

Καλό θα είναι να έχετε τη διπλάσια ποσότητα φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών ανάλογα με τις ημέρες των διακοπών σας.

Κάντε το ίδιο και με τα σνακ, γιατί πότε δεν μπορεί να είστε σίγουροι ότι θα καλύψετε πλήρως τις ανάγκες που τυχόν προκύψουν στον τόπο προορισμού.

Εάν χρησιμοποιείτε αντλία ινσουλίνης, λάβετε τα μέτρα σας σε περίπτωση βλάβης. Έχετε μαζί πένα ινσουλίνης ταχείας και βραδείας δράσης για την αντικατάσταση των δόσεων ινσουλίνης της αντλίας.

Σε περίπτωση αεροπορικού ταξιδιού ζητήστε από τον γιατρό σας μία επιστολή στην οποία να αναγράφει ότι ακριβώς είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας όπως μετρητή, ταινίες, πένες ή σύριγγες και ινσουλίνες.

Να θυμάστε ότι οι αντλίες και γενικώς όλες οι συσκευές και τα αναλώσιμα του διαβήτη δεν πρέπει να περνούν από τα μηχανήματα ακτίνων Χ του αεροδρομίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button