Επιχειρηματικά Νέα

Διεθνής διάκριση για το ΚΕΤΕΚΝΥ στον Παγκόσμιο Συνέδριο PCSI

Άλλη μια σημαντική βράβευση για το ΚΕΤΕΚΝΥ

Το ΚΕΤΕΚΝΥ ανακοίνωσε μια ακόμη σημαντική διάκριση, στο διεθνές περιβάλλον αυτή την φορά. Η δημοσίευσή του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ “DRG: Establishing and strengthening a robust medical coding auditing program in Greece” απέσπασε το πρώτο βραβείο στο 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο PCSI, ως η πιο ολοκληρωμένη και ενδιαφέρουσα παρουσίαση, σύμφωνα με τα έγκριτα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής. Το βραβείο έρχεται ως αναγνώριση της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς των στελεχών του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ για την αυθεντικότητα, την επιτυχημένη τεκμηρίωση των μεθοδολογιών ιατρικής κωδικοποίησης και κοστολόγησης και την συμβολή στην έρευνα συστημάτων DRG.

Το 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο PCSI (Patient Classification System International – Συνέδριο για τα Συστήματα «Ταξινόμησης Ασθενών»), διοργανώθηκε στην πόλη Bled της Σλοβενίας από τις 28 – 31 Μαϊου 2024. Εκεί, το ΚΕΤΕΚΝΥ παρουσίασε την σημαντική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας για την εγκατάσταση του Νέου Συστήματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών. Επίσης παρουσίασε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα του ιατρικού ελέγχου κωδικοποίησης, μέσω της ειδικής καινοτόμου πλατφόρμας (DRG PLAT_FORM HOSPITALS FUTURE) η οποία εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο ΚΕΤΕΚΝΥ.

Το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο, την πρώτη χρονιά που συμμετείχε στο Συνέδριο PCSI, ανάμεσα σε χώρες που εφαρμόζουν εδώ και πολλά χρόνια τα DRG και που μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους όσον αφορά τις κωδικοποιήσεις ασθενειών, ανά τον κόσμο. Η διάκριση αυτή του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ έρχεται ως επιστέγασμα της προόδου που σημειώνει ο οργανισμός τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την καθολική εφαρμογή των DRG σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Το PCSI από την ίδρυσή του το 1987 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, στοχεύει στο να ενώνει χρήστες, ερευνητές και προγραμματιστές συστημάτων ταξινόμησης ασθενών παγκοσμίως. Σήμερα, το PCSI είναι ο κορυφαίος παγκόσμιος οργανισμός που οδηγεί την πρόοδο και τη χρήση συστημάτων ταξινόμησης ασθενών. Η ακλόνητη δέσμευσή στην επιστήμη της «ομαδοποίησης ασθενών» συνεχίζει να τονώνει την έρευνα, να προωθεί την καινοτομία και να φέρνει επανάσταση στις πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης για περισσότερο από τρεις δεκαετίες μετά την ίδρυσή του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button