ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές Νοσοκομείων: Φτιάχνουν άρον άρον απλές κλίνες covid-19 όσοι καθυστέρησαν – Άγριες επιπλήξεις στους «ανέτοιμους»

Σε συναγερμό Διοικητές Νοσοκομείων της Αττικής για να ετοιμάσουν απλά κρεβάτια covid-19 τα οποία έπρεπε να είχαν έτοιμα εδώ και εβδομάδες

Λίγο πριν ξεκινήσει το ισχυρότερο κύμα του κορονοϊού μαζί με αυτό της γρίπης, πολλά νοσοκομεία της Αττικής φαίνεται ότι δεν είναι ακόμη έτοιμα να υποδεχθούν ασθενείς με covid-19, όπως περιγράφουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr.

Κάτι που διαπιστώθηκε τις τελευταίες ημέρες, γι αυτό και εκλήθησαν εκτάκτως πριν λίγα 24ωρα οι Διοικητές Νοσοκομείων Αναφοράς προκειμένου να υπάρξει συντονισμός με όσα νοσοκομεία είναι ανέτοιμα. Να υπενθυμιστεί ότι από τις αρχές Αυγούστου το υπουργείο Υγείας είχε ζητήσει από όλους τους Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί, να ετοιμάσουν απλές κλίνες covid-19 έστω και λίγες, ώστε αν χρειασθεί να νοσηλεύσουν ασθενείς.

Διοικητές Νοσοκομείων σε συναγερμό

Άλλωστε οι εκτιμήσεις έλεγαν από τότε ότι είναι πιθανό να νοσούν νεότερες ηλικίες οι οποίες δεν χρειάζονται σε μεγάλο βαθμό ΜΕΘ. Κάτι που τελικά συμβαίνει σήμερα.

Έκτακτη σύσκεψη

Την περασμένη Παρασκευή σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, εκλήθησαν εκτάκτως οι 17 Διοικητές των μεγαλύτερων Νοσοκομείων της Αττικής της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (οι περισσότεροι από Νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό), προκειμένου να γίνει συντονισμός για το αναμενόμενο Φθινοπωρινό κύμα του κορονοϊού.

Στη σύσκεψη έγινε γνωστό ότι πολλοί Διοικητές Νοσοκομείων της Αττικής, δεν έχουν ακόμη ετοιμάσει τα απλά κρεβάτια covid-19 που τους είχε ζητηθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και καιρό. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr στις αρχές Αυγούστου: «Κορονοϊός: Κλίνες για ασθενείς με covid-19 σε όλα τα νοσοκομεία – Οι νέες οδηγίες»

Διοικητές Νοσοκομείων σε συναγερμό λόγω κλινών covid-19

Προκειμένου να ξεκινήσουν έστω και αργά οι προετοιμασίες, θα ξεκινήσει εντός της εβδομάδας ειδική εκπαίδευση καταρχάς των Διοικητών Νοσοκομείων που δεν έχουν ετοιμασθεί για πιθανά κρούσματα, ώστε να ενημερωθούν για τον τρόπο διαχείρισης των περιστατικών, τη νοσηλεία τους αλλά και το συντονισμό με τις άλλες υγειονομικές υπηρεσίες όπως το ΕΚΑΒ.

Στόχος είναι να μεταφέρονται κρούσματα covid-19 σε όλα τα Νοσοκομεία της Αττικής και όχι μόνο σε όσα έχουν ορισθεί ως «Νοσοκομεία αναφοράς» για τον κορονοϊό, ώστε τα βαριά περιστατικά να διακομίζονται στα “Αναφοράς”.

Εξάλλου διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο διάστημα λόγω της μείωσης του μέσου όρου ηλικίας των ασθενών απαιτούνται περισσότερες απλές κλίνες covid-19.

Διοικητές Νοσοκομείων σε συναγερμό λόγω κλινών covid-19

Με βάση και την τελευταία έκθεση του Παρατηρητηρίου covid-19, τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται, τα οποία ως ένα βαθμό οφείλονται και στον αυξημένο αριθμό των test που πραγματοποιούνται, αφορούν σε μεγάλο βαθμό νεότερες ηλικίες και ασυμπτωματικούς ή ήπια συμπτωματικούς ασθενείς. Σε ότι αφορά στην κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ αυτή αγγίζει το 23%. Γεγονός που οδήγησε και το υπουργείο Υγείας να δημιουργήσει περισσότερες απλές κλίνες covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Γιατί αυξάνονται οι απλές κλίνες covid-19 και όχι οι ΜΕΘ – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button