Διοικητές νοσοκομείων: Στο 93,91% η συμμετοχή των υποψηφίων στις γραπτές εξετάσεις – Τα επόμενα στάδια

Με πληρότητα 93,91% διεξήχθησαν για τους διοικητές νοσοκομείων οι γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Ολοκληρώθηκαν οι γραπτές εξετάσεις για τους υποψήφιους διοικητές νοσοκομείων που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου από το ΑΣΕΠ.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 διεξήχθη η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση που προβλέπεται στο άρθρο 6 του ν. 5062/2023 για την κάλυψη των θέσεων Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών  καθώς και για την κάλυψη των θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων.

Η κοινή εξέταση των υποψηφίων πραγματοποιήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις της OTEAcademy με τη συμμετοχή 1.034 υποψηφίων εκ των 1.101 συνολικά υποψηφίων που είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής και το συνολικό ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 93,91 %.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr οι περισσότεροι υποψήφιοι ήταν εξαιρετικά απογοητευμένοι από τις γραπτές εξετάσεις, αφού και τα θέματα ήταν τελικώς άκρως περίεργα αλλά και ο χρόνος λιγοστός. Την ίδια στιγμή πολλοί υποψήφιοι χαρακτήρισαν τα θέματα των γραπτών εξετάσεων δύσκολα και διφορούρενα.

Διαβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ: Διοικητές Νοσοκομείων: Έξαλλοι οι υποψήφιοι με τις γραπτές εξετάσεις – Ο λιγοστός χρόνος, τα θέματα και η απαγορευμένη επαφή

Πρώτη φορά ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Θάνος Παπαϊωάννου επισήμανε ότι «ο διαγωνισμός αυτός, που είναι η πρώτη φάση για την επιλογή διοικήσεων των ΥΠΕ (21 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών) και των νοσοκομείων (152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών), αποτελεί μια σημαντική καινοτομία.

Αφ’ ενός επειδή είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μια διαγωνιστική, γραπτή διαδικασία επιλογής ανώτατων στελεχών του δημοσίου. Και αφ’ ετέρου, επειδή το ΑΣΕΠ εφαρμόζει, για πρώτη φορά, ηλεκτρονικό διαγωνισμό χρησιμοποιώντας, αποκλειστικά, εξειδικευμένα εργαλεία διακρίβωσης δεξιοτήτων, ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές στον τομέα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

Διοικητές νοσοκομείων: Οι επόμενες φάσεις

Μετά το γραπτό διαγωνισμό έπονται οι επόμενες φάσεις της διαδικασίας που είναι οι παρακάτω:

ο έλεγχος και η μοριοδότηση τυπικών προσόντων

η διενέργεια συνεντεύξεων, πρώτα για τις διοικήσεις των ΥΠΕ και στη συνέχεια για τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ προανήγγειλε πώς δρομολογείται και η αντίστοιχη διαδικασία για τους επικεφαλής των λοιπών φορέων του δημοσίου με πρώτο βήμα την έκδοση των σχετικών προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ήδη διεξάγονται οι σχετικές διαβουλεύσεις με τα κατά περίπτωση αρμόδια Υπουργεία.

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα