Διοικητές Νοσοκομείων: Ξεκινά ο έλεγχος των πτυχίων και των δικαιολογητικών – Πότε θα διοριστούν οι πρώτοι

Από κόσκινο θα περάσουν από το ΑΣΕΠ τα πτυχία που κατέθεσαν οι Διοικητές Νοσοκομείων

Στην επόμενη φάση περνά ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους Διοικητές Νοσοκομείων και τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).
Ο γραπτός διαγωνισμό ολοκληρώθηκε ενώ ήδη άρχισε η κατάρτιση των πινάκων με τους 15 πρώτους που έγραψαν καλύτερα, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr.

Ταυτόχρονα ειδικές επιτροπές του ΑΣΕΠ ξεκινούν τον έλεγχο των πτυχίων αλλά και όλων των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για αυθεντικά πτυχία ή για πλαστά πιστοποιητικά που μπορεί να έχουν παραδοθεί.

Ταυτόχρονα θα εξεταστεί και η συνάφεια των πτυχίων αλλά και των μεταπτυχιακών όπως προβλέπει ο νόμος Κεραμέως, ενώ θα ελεγχθεί και αν ειδικά τα μεταπτυχιακά είναι αναγνωρισμένα στη χώρα μας.

Νέοι Διοικητές Νοσοκομείων μετά τις Ευρωεκλογές

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr οι τελικοί διορισμοί των διοικητών νοσοκομείων αναμένεται να γίνουν μετά τις ευρωεκλογές, ενώ λίγο πριν τις κάλπες αναμένεται να διοριστούν οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών.

Άλλωστε οι Διοικητές των ΥΠΕ θα συμμετάσχουν στις επιτροπές επιλογής και συνεντεύξεων των υποψηφίων Διοικητών Νοσοκομείων.

Μετά τη βαθμολογία πάντως του γραπτού διαγωνισμού, οι 15 πρώτοι με την καλύτερη βαθμολογία θα κληθούν για συνέντευξη ώστε να προκύψουν οι επτά επικρατέστεροι. Από αυτούς θα δημιουργηθεί μία λίστα τριών ατόμων η οποία και θα αποσταλεί στον υπουργό υγείας προκειμένου να επιλέξει τον υποψήφιο που εκείνος επιθυμεί.

Μέχρι όμως να διοριστούν τα νέα στελέχη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τα πάντα φαίνεται πως είναι παγωμένα στα νοσοκομεία, καθώς οι υπάρχοντες διοικητές δεν γνωρίζουν καν εάν θα συνεχίσουν την εργασιακή τους πορεία στο σύστημα, γεγονός βέβαια που προκαλεί πολλά προσκόμματα αλλά και δυσλειτουργίες στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Γι’ αυτό άλλωστε οι όποιες ριζικές αλλαγές στο ΕΣΥ προωθούνται από την κυβέρνηση για μετά τις κάλπες, οπότε και θα έχουν αναλάβει καθήκοντα οι νέοι διοικητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΣΕΠ: Βγήκαν οι βαθμολογίες από τον γραπτό διαγωνισμό για τους Διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ –  Η υψηλότερη και η χαμηλότερη βαθμολογία

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα