Θέμα συζήτησης είναι τις τελευταίες ημέρες οι υποψήφιοι Διοικητές ΥΠΕ αλλά κυρίως ο Νόμος Κεραμέως, με τον οποίο διεξάγεται ο διαγωνισμός μέσω του ΑΣΕΠ για την επιλογή των νέων στελεχών στο ΕΣΥ.
Τα ονόματα όσων προκρίθηκαν μετά τις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ ανακοινώθηκαν ήδη, ενώ βρισκόμαστε στην εβδομάδα των ενστάσεων. Και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξουν πολλές.
Ο νόμος Κεραμέως άλλωστε φαίνεται πως έχει πολλά κενά και ευτράπελα, που οδηγούν πολλά υποψήφια στελέχη εκτός διαγωνισμού.
Με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr, κάποιοι υποψήφιοι με υψηλά καθήκοντα σήμερα στο σύστημα υγείας, διαμαρτύρονται για επιλεκτική μοριοδότηση των τυπικών προσόντων. Σε κάποιους δηλαδή αναγνωρίστηκαν πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά και σε κάποιους όχι.
Πάντως ο μέχρι πρότινος Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης που κατά κοινή ομολογία κράτησε όρθια τα νοσοκομεία της Αθήνας ειδικά μέσα στον κορονοϊό, παραιτήθηκε για ηθικούς λόγους (σ.σ.: παραιτήθηκε αλλά θα παραμείνει άλλες 15 ημέρες όπως προβλέπει ο νόμος), αφού παρά τα 2 πτυχία του αλλά και τα δύο διδακτορικά και την εμπειρία του στη διοίκηση, δεν μοριοδοτήθηκε ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει και στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Κατά τα άλλα, μέσα στα ευτράπελα του νόμου Κεραμέως είναι και το γεγονός ότι υποψήφιοι Διοικητές ΥΠΕ και υποψήφιοι Διοικητές Νοσοκομείων έδωσαν τις ίδιες γραπτές εξετάσεις και μάλιστα τις ίδιες ημέρες.
Προϊστάμενοι δηλαδή και υφιστάμενοι έκατσαν δίπλα διπλά στα θρανία για τον γραπτό διαγωνισμό.
Άγνωστο πώς οι νέοι Διοικητές ΥΠΕ θα αξιολογήσουν τους υποψήφιους Διοικητές Νοσοκομείων με δεδομένο ότι θα βρίσκονται στην επιτροπή επιλογής τους.
Είναι μάλιστα πιθανό κάποιοι υφιστάμενοι υποψήφιοι Διοικητές Νοσοκομείων να έγραψαν και καλύτερα στον γραπτό διαγωνισμό και να διαθέτουν και περισσότερα τυπικά προσόντα.
Νόμος για γέλια και για κλάματα…