Η φωνή του ασθενούς

Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος σε κατοίκους τριών δήμων της Αττικής

Δράσεις από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) τιμά την εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου) με κοινωνικές δράσεις εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου και καρδιολογικού ελέγχου του πληθυσμού, προσανατολισμένο πάντοτε στον άνθρωπο, με προτεραιότητα την αξιόπιστη, επιστημονική ενημέρωση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν δωρεάν στους κατοίκους τριών μεγάλων δήμων της Αττικής, Αιγάλεω, Γαλατσίου και Λυκόβρυσης – Πεύκης, υπό την αιγίδα . Θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστούν και τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, η δωρεάν εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου θα γίνεται στα Δημοτικά Ιατρεία Δήμου Αιγάλεω στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και στα Πολυιατρεία Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 10 και 11 Οκτωβρίου. Ιατροί συνεργάτες του ΕΛΙΚΑΡ θα μετρήσουν την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και την ολική χοληστερόλη των δημοτών και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HEART SCORE θα προσδιορίσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο για τα επόμενα 10 χρόνια, παρέχοντας και τις ανάλογες συμβουλές και οδηγίες.

Επίσης, δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στα ΚΑΠΗ του Δήμου Γαλατσίου στις 5 και 6 Οκτωβρίου. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από γιατρούς συνεργάτες του ΕΛΙΚΑΡ και θα περιλαμβάνει έλεγχο αρτηριακής πίεσης, ηλεκτροκαρδιογράφημα και υπέρηχο καρδιάς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button