ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δύο τεστ την εβδομάδα από 17 Ιουλίου για μη εμβολιασμένους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό – Τι είπε ο Χαρδαλιάς

Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση και τον τουρισμό για 6 περιοχές που εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο

Σε διπλό έλεγχο (self test και rapid test) θα πρέπει να υποβάλλονται από 17 Ιουλίου όλοι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιασθεί και εργάζονται είτε στην εστίαση, σε επιχειρήσεις τουρισμού είτε σε πλοία, σε έξι περιοχές που “βράζουν” από νέα κρούσματα.

Πρόκειται για τη Μύκονο, το Ηράκλειο στην Κρήτης, το Ρέθυμνο, την Ίο, τη Σαντορίνη και την Πάρο, ενώ αναμένεται να προστεθούν και όσες βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης, από τις 17 Ιουλίου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι αυτών των περιοχών θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο φορές την εβδομάδα τεστ. Το ένα θα είναι self test και το δεύτερο rapid test. Μάλιστα το αποτέλεσμα θα πρέπει να καταχωρείται στην πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ.

Τα self test και τα rapid test δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να γίνονται από εργαζόμενους σε εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, σε επιχειρήσεις τουρισμού αλλά και από όλα τα πληρώματα πλοίων και κρουαζιερόπλοιων εφόσον δεν έχουν εμβολιασθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους βουλευτές στη Βουλή; – Τι συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων

Σχετικά Άρθρα

Back to top button