Ειδήσεις Υγείας

Δυσκολία στην αναπνοή: Τέσσερις ένοχες αιτίες που πιθανώς αγνοείτε

Η δυσκολία στην αναπνοή αποτελεί μια επείγουσα ιατρική κατάσταση η οποία χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Έχει βρεθεί ότι η δυσκολία στην αναπνοή επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής των πασχόντων αφού τις περισσότερες φορές αδυνατούν να εκτελέσουν απλές καθημερινές εργασίας.

Το πρόβλημα αυτό αναφέρουν οι ειδικοί είναι πολυπαραγοντικό αφού στη διαδικασία της αναπνοής συμμετέχουν και άλλα όργανα όπως ο εγκέφαλος που ελέγχει τους αναπνευστικούς μυς, οι μυς του θωρακικού τοιχώματος, το διάφραγμα και η καρδιά.

Έτσι αρκετοί μπορεί να αισθανθούν να δυσκολεύεται η αναπνοή τους ακόμα και μετά από ήπια άσκηση, όπως ανεβαίνοντας μια σκάλα, χωρίς να έχουν κάποια συγκεκριμένη πάθηση. Ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι μπορεί να πάσχουν από κάποια σοβαρή νόσο του πνεύμονα ή της καρδιάς, και πάρα ταύτα, να μην παρουσιάζουν τον αίσθημα της κόπωσης κατά την λειτουργία της αναπνοής.

Οι κυριότεροι παράγοντες που ευθύνονται για τη δυσκολία στην αναπνοή είναι:

Προβλήματα με την καρδιά

Όταν η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά, δεν μπορεί να στείλει αρκετό αίμα στους πνεύμονες με συνέπεια οι ασθενείς να μην μπορούν να πάρουν ανάσα

Πνευμονική νόσος

Παθήσεις όπως η χρόνια αποφρακτική νόσος, το εμφύσημα και η πνευμονική ίνωση εμποδίζουν την αναπνοή.

Πνευμονική εμβολή

Η πνευμονική εμβολή προκαλεί ξαφνική δύσπνοια και αποτελεί επείγον ιατρικό περιστατικό.

Νεφρική νόσος

Τα προβλήματα στα νεφρά είναι δυνατόν να προκαλέσουν δυσκολία στην αναπνοή λόγω των υπερβολικών υγρών που συσσωρεύονται την περιοχή.

Πάντως καλό είναι να θυμάστε ότι αν έχετε δυσκολία στην αναπνοή, επιβάλλεται να μην το αμελήσετε και να επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν η αναπνοή γίνεται με δυσκολία πώς βοηθά η ρινοπλαστική;

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button