EditorialΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Editorial: Όταν οι τέως υπουργοί έχουν κοντή μνήμη

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Είναι προφανώς ίδιον του Έλληνα πολιτικού να ξεχνά σε χρόνο ρεκόρ τα δικά του και να θυμάται μόνο των άλλων.
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το όψιμο ενδιαφέρον του τέως υπουργού Υγείας για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ γιατρών και νοσηλευτών, που δεν έχει κάνει -όπως λέει- εδώ και 2,5 μήνες ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Και είναι να τρίβει τα μάτια του κανείς για τον τρόπο που ορισμένοι επιχειρούν να υποβαθμίσουν τη νοημοσύνη μας.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει απολύτως καμία διάθεση και πρόθεση υποστήριξης της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Άλλωστε και η δική της περίοδος ανοχής οσονούπω τελειώνει

Είναι απορίας άξιον πως ο τέως υπουργός Υγείας ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι ο μακροβιότερος υπουργός Υγείας των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα, με θητεία ακριβώς 4,5 χρόνων στην οδό Αριστοτέλους (την πρώτη περίοδο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναπληρωτής), κρίνει έναν συνάδελφό του που έχει αναλάβει εδώ και 2,5 μήνες.

Ο τέως μάλιστα κάνει κριτική για τις προσλήψεις λέει που δεν έκανε ο Κικίλιας και αντί αυτού βγαίνει στα κανάλια. Ο ίδιος βέβαια επαίρεται για τη δική του επιτυχία στις προσλήψεις, αφού όπως ισχυρίζεται γέμισε με κόσμο τα νοσοκομεία.

Και συνεχίζω…Είναι να αναρωτιέται κανείς…μήπως ο τέως υπουργός Υγείας που επί 4,5 χρόνια παρέμεινε στην ίδια θέση μπορεί να παρουσιάσει τα στοιχεία για τις μόνιμες προσλήψεις που έχει κάνει ο ίδιος σε γιατρούς και νοσηλευτές; Διότι ξεκάθαρος αριθμός δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη. Ένα μπέρδεμα αριθμών μεταξύ…ημιμόνιμων, συμβασιούχων, εργαζομένων με τον ΟΑΕΔ και άλλων που περιέγραφε τα ολόκληρα 4,5 χρόνια που ήταν υπουργός Υγείας.

Τώρα θα μου πείτε και να ήθελε κανείς να μάθει τον πραγματικό αριθμό των προσλήψεων, δεν θα μπορούσε αφού επί 4,5 χρόνια ο τέως ήταν εξαφανισμένος ανάμεσα στις συμβούλους του, στα κομματικά του λαγούμια και στις εμμονές.
Επικοινωνία με την κοινωνία καμία.

Και για να επανέλθουμε στα των προσλήψεων, αν γέμισε με εργαζόμενους τα νοσοκομεία, όπως υποστηρίζει, γιατί αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν στο κόκκινο;
Γιατί γιατροί και εργαζόμενοι συνεχίζουν να μιλούν για ελλείψεις; Για να περνά η ώρα τους; Γιατί κάνουν κινητοποιήσεις μόλις 2,5 μήνες μετά τη νέα κυβέρνηση;

Όλη αυτή η υπόθεση των προσλήψεων πάντως θυμίζει δεόντως τον πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο που επί θητείας του- όπως περιγράφουν ακόμη γελώντας πολλοί συνδικαλιστές- είχαν προσληφθεί στα λόγια καμία 20.000 εργαζόμενοι. Μόνο που δεν τους είδε ποτέ κανείς… «Αν προσθέσεις όλες τις προσλήψεις που είχε ανακοινώσει, τώρα δεν θα ξέραμε τι να τους κάνουμε τόσους εργαζόμενους» θυμάται ακόμη γνωστός συνδικαλιστής.

Σήμερα πάντως όσοι συνδικαλιστές δεν ήταν εξωνημένοι και εξαφανισμένοι από τα πράγματα όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και πραγματικά έκαναν κριτική, διαψεύδουν συστηματικά τον τέως υπουργό. Ιδού ένα από τα πολλά ρεπορτάζ που έχει δημοσιεύσει το HealthReport.gr με απόψεις συνδικαλιστών για τις πραγματικές προσλήψεις: «Όλη η αλήθεια για τις προσλήψεις στα Νοσοκομεία! Πόσες έγιναν, πόσες προαναγγέλθηκαν»

Το ζήτημα βέβαια είναι αν στη χώρα μας η κριτική επί παντός επιστητού και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αναβαθμίσει τελικά τον πολιτικό βίο ή απλά με τις πομφόλυγες επιδιώκουν κάποιοι να μειώσουν περαιτέρω την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου ώστε να αναδειχθούν οι ίδιοι ως σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα…
Μπορεί οι πολιτικοί να έχουν κοντή μνήμη, όχι όμως και οι παρατηρητές τους…

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close