Ειδήσεις Υγείας

Επίμονη κούραση: Οκτώ πιθανοί λόγοι σε εικόνες

Η επίμονη κούραση είναι ένα βασανιστικό σύμπτωμα που ταλαιπωρεί όλο και περισσότερους. Την ίδια στιγμή κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν, όσοι παραπονιούνται ότι αισθάνονται αυξημένη κούραση, εξάντληση, ατονία και αδυναμία με συνέπεια να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους.

Δείτε ποιοι είναι οι οκτώ πιθανοί λόγοι μέσα από εικόνες, που προκαλούν κόπωση.

 Άγχος

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς το 3-8% του γενικού πληθυσμού πάσχει από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή. Εκτός από το αίσθημα ανησυχίας και εκνευρισμού, οι ασθενείς συχνά αισθάνονται και ακραία εξάντληση.

Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών (ΣΑΠ)

 

 

 

 

 

Οι πάσχοντες από το σύνδρομο των ανήσυχων Ποδιών όπως αναφέρει ο  δρ Michael J. Breus, κλινικός ψυχολόγος και ειδικός ύπνου, νιώθουν μούδιασμα, “καρφίτσες” και ακόμη και ο πόνο στα πόδια. Με συνέπεια ο ύπνος να είναι βασανιστικός και οι ασθενείς να αισθάνονται εξαιρετικά κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας.

Υπολειτουργία του θυρεοειδούς

 

 

 

 

 

Όταν υπολειτουργεί ο θυρεοειδής αδένας είναι πιθανό να αισθάνεστε κουρασμένοι, να παίρνετε κιλά χωρίς να το καταλαβαίνετε και να έχετε πόνους στους μυς.

Υπνική άπνοια

Τι φανερώνει για την υγεία το ροχαλητό

 

 

 

 

 

Αυτή είναι μια κατάσταση όπου η αναπνευστική δίοδος στον λαιμό κλείνει, ή στενεύει επηρεάζοντας την αναπνοή σας, ενώ κοιμάστε. Αυτές οι παύσεις στην κανονική αναπνοή μπορεί να διαρκέσουν για μερικά δευτερόλεπτα και μερικές φορές λίγα λεπτά και έχουν μια μεγάλη επίδραση στον ύπνο.

Αναιμία

 

 

 

 

 

Η σιδηροπενική αναιμία επηρεάζει περίπου 1 στους 20 άνδρες και μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, αλλά είναι πιθανό να εκδηλωθεί και σε γυναίκες που έχουν ακόμη εμμηνόρροια. Τα τυπικά συμπτώματα περιλαμβάνουν: κόπωση, πρόβλημα αναπνοής, ταχυπαλμία και μια χλωμή απόχρωση στην επιδερμίδα.

Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης

 

 

 

 

 

Οι ειδικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να συνδέεται με μια σειρά από επιμέρους παράγοντες, όπως οι ιογενείς λοιμώξεις και το ψυχολογικό στρες. Δεν υπάρχει τεστ που να μπορεί να διαγνώσει το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Ως εκ τούτου, απαιτείται μια σειρά επιμέρους εξετάσεων απλά και μόνο για να αποκλείσουν οι γιατροί άλλες πιθανές αιτίες της κόπωσης, προτού μπορεί να γίνει διάγνωση.

 Διαβήτης

 

 

 

 

 

Ένας “συνήθης ύποπτος” για αυξημένη κούραση είναι και ο διαβήτης. Τα βασικά συμπτώματα του διαβήτη είναι εξάντληση, υπερβολική δίψα και συχνή ούρηση.

Κατάθλιψη

 

 

 

 

 

Εξ ορισμού η κατάθλιψη συνδέεται με αισθήματα ακραίας θλίψης και μελαγχολίας, αλλά εκτός από αυτά τα συναισθήματα θα σας κάνει επίσης να αισθάνεστε μεγάλη ατονία και κόπωση, σαν να μην έχετε δύναμη να κάνετε οτιδήποτε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button