Ειδήσεις Υγείας

Έγκαυμα από ήλιο: Τι να κάνετε για άμεση ανακούφιση από τον πόνο!

Το έγκαυμα από τον ήλιο προκαλεί όχι μόνο αφόρητο πόνο αλλά και μακροχρόνιες βλάβες στο δέρμα.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί το έγκαυμα από ήλιο προκαλείται όταν το δέρμα εκτίθενται στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία από αντηλιακά και ρούχα. Για να ανακουφιστείτε από την χαρακτηριστική δυσφορία του ηλιακού εγκαύματος  είναι σημαντικό να αρχίσει θεραπεία το συντομότερο δυνατό, μόλις αντιληφθείτε ότι έχετε καεί από τον ήλιο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μείνετε κατά προτίμηση σε εσωτερικούς χώρους.

Από εκεί και πέρα πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα για να φύγει πιο γρήγορα το έγκαυμα από ήλιο:

Κάνετε συχνά δροσερά ντους για να βρείτε ανακούφιση από τον πόνο.

Μόλις βγείτε από την μπανιέρα, ή το ντους, μην σκουπιστείτε, τρίβοντας την πετσέτα στο δέρμα σας. Πρέπει απλά να την ακουμπάτε απαλά και να την αφήνετε να απορροφάει το νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα για να “παγιδεύσετε” την υγρασία στο δέρμα σας. Αυτό θα μειώσει την ξηρότητα στην επιδερμίδα.

Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα , για να απαλύνετε το έγκαυμα από ήλιο.

 

 

 

 

 

Πίνετε περισσότερο νερό

Ένα έγκαυμα από ήλιο αντλεί νερό προς την επιφάνεια του δέρματος και μακριά από το υπόλοιπο σώμα. Πίνοντας επιπλέον νερό θα προλάβετε την αφυδάτωση.

Αν έχουν εκδηλωθεί φουσκάλες στο δέρμα σας, αφήστε τις να επουλωθούν μόνες τους

Μην τις σπάσετε, κινδυνεύετε με μόλυνση! Αν έχετε φουσκάλες σημαίνει ότι έχετε πάθει ηλιακό έγκαυμα δευτέρου βαθμού και για αυτό επιβάλλετε να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο.

Να φοράτε ρούχα που καλύπτουν το δέρμα σας, όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο.

Για το ήπιο έγκαυμα

-Κόψτε μια πατάτα: Πάρτε μια ωμή πατάτα, κόψτε την σε φέτες και φροντίστε να τρίβετε τακτικά την περιοχή που… «άρπαξε». Οι πατάτες έχουν λευκαντικές ιδιότητες και μπορείτε επίσης να τις κόψετε και να τις αφήσετε πάνω στο δέρμα σας για λίγη ώρα, κάνοντας μασάζ με αυτές.

-Χρησιμοποιείστε λεμόνι και κουρκούμη: Το μείγμα αυτό, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, δρα σαν φυσικό λευκαντικό και σας απαλλάσσει από τους «λεκέδες» που μπορεί να άφησε ο ήλιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κολικός νεφρού: Τα συμπτώματα που πρέπει ΟΛΟΙ να γνωρίζουν!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button