ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έκρηξη μεταλλαγμένου κορονοϊού: ανιχνεύθηκαν 108 κρούσματα μέσα σε τρεις μέρες

Κατακόρυφη αύξηση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων

Τα 107 ανήκουν στο βρετανικό στέλεχος και το ένα είναι της Νοτίου Αφρικής που βρέθηκε σε διάκο από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης. Συνολικά έχουν ανιχνευθεί 174 θετικά δείγματα στη χώρα μας

Εκτινάχθηκε ο αριθμός των μεταλλαγμένων κρουσμάτων μετά από τις αναλύσεις που έγιναν σε 200 δείγματα που λήφθηκαν από τις 12 έως τις 27 Ιανουαρίου στη χώρα μας.

Και ενώ μέχρι την Πέμπτη γνωρίζαμε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με τη βρετανική μετάλλαξη είναι 66, ξαφνικά μέσα σε τρεις ημέρες ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 162% και έφτασε τα 174 περιστατικά.

Ετσι, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα κρούσματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού από τη Βρετανία είναι πλέον 173. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την έκθεση του ΕΟΔΥ: Κορονοϊός: 17 θάνατοι, 255 διασωληνωμένοι, 484 κρούσματα σε 24 ώρες

Επιπλέον, ακόμη ένα είναι της Νοτίου Αφρικής και ανιχνεύθηκε σε διάκο από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως–Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης.

Τα υπόλοιπα στελέχη με τη μετάλλαξη της Βρετανίας έχουν ανιχνευθεί:

80 δείγματα από την Αττική (50 από συρροή σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, 21 από την κοινότητα και 9 από νοσοκομεία)
14 δείγματα από τη Χαλκιδική (όλα από την κοινότητα)
11 δείγματα από την Πάτρα (όλα νοσοκομειακά)
1 από τη Θεσσαλονίκη (από την κοινότητα)
1 από την Πιερία (από την κοινότητα)
Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Νεαπόλεως, δεν πρόκειται για ενδοεκκλησιαστική διασπορά, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πως προσβλήθηκε ο διάκος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button