ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έκτακτο επίδομα: «Μποναμάς» έως και 700 ευρώ στους εργαζομένους στις ΜΕΘ

Όλα τα σενάρια που εξετάζονται

Εφάπαξ επίδομα που αναμένεται να φτάσει και τα 700 ευρώ αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση κατά προτεραιότητα στους υγειονομικούς, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Ήδη στο τραπέζι του υπ. Οικονομικών βρίσκεται το σχέδιο για έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση μελετά βήμα-βήμα την διαδικασία προκειμένου να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρόμοια με αυτή που δόθηκε το περασμένο Πάσχα.

Έτσι το κυβερνητικό επιτελείο δεν αποκλείεται να καταλήξει σε μία λύση εφάπαξ βοηθήματος το οποίο θα δοθεί κατά προτεραιότητα στο προσωπικό που εργάζεται στις ΜΕΘ.

Πόσα χρήματα θα δοθούν

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται δύο διαφορετικά σενάρια όσο αφορά το ύψος αυτού του βοηθήματος. Ένα από αυτά είναι η καταβολή ενός συγκεκριμένου ποσού το οποίο μπορεί να φτάσει έως και τα 700 ευρώ, κάτι που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες, ενώ μία άλλη υπόθεση είναι να δοθεί στους δικαιούχους ένα ποσοστό του μισθού τους.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες. Στο θέμα άλλωστε αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ 100,3 FM, όπου και τόνισε πως «τις όποιες εξαγγελίες θα τις κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «φαίνεται πως υπάρχει η σχετική δυνατότητα για αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button