ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβολιασμοί: Έρχονται ανακοινώσεις τη Δευτέρα για 3η δόση στους άνω των 60 και υγειονομικούς – Τι είπε ο Μ. Θεμιστοκλέους

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας για την τρίτη δόση στους άνω των 60 ετών

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να ανακοινώσει το χρόνο για τη χορήγηση της 3η δόσης στους άνω των 60 και στους υγειονομικούς.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες τονίζοντας ότι οι αρνητές δεν θα πειστούν να κάνουν το εμβόλιο. Το εμβόλιο πρέπει να το κάνει κάποιος για να προστατευτεί ο ίδιος, τα πρόσωπα που αγαπάει και να χτιστεί το τείχος ανοσίας.

Εμβολιασμοί: Πότε αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για 3η δόση στους 60 ετών και άνω

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr μέχρι το τέλος του μήνα οπότε και αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα, για την 3η δόση του εμβολίου για τους 60 ετών.

Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί καθώς κρίνεται πως πρέπει οι ηλικιακές αυτές ομάδες να προστατευθούν.
Παρότι η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε πρόσφατα ότι το ζήτημα είναι υπό συζήτηση ακόμη, το υπουργείο Υγείας κρίνει πως η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει από το τέλος του μήνα και μετά, μεταφέρουν πηγές του HealthReport.gr, καθώς υπάρχει έντονος φόβος με την πτώση της θερμοκρασίας και τους κλειστούς χώρους, για τους μεγαλύτερους συμπολίτες μας.

Να υπενθυμιστεί ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι με mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή Moderna), δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Να σημειωθεί ότι στο τραπέζι των συζητήσεων είναι και το πότε θα πρέπει να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου οι υγειονομικοί, αλλά και όσοι εμβολιάστηκαν πρώτοι πριν από 8 μήνες, καθώς με βάση τις έρευνες, τα αντισώματα πέφτουν κατακόρυφα μετά από κάποιο διάστημα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button