ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβολιασμοί κατ’ οίκον: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις πολιτών με κινητικά προβλήματα – Όλη η διαδικασία

Πώς και ποιοι μπορούν να εμβολιαστούν κατ’ οίκον όσοι έχουν κινητικά προβλήματα

Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία των δηλώσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα για όσους θέλουν να εμβολιασθούν κατ’ οίκον αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Η πλατφόρμα άνοιξε έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να δηλώνουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα αλλά πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Η διαδικασία

Ο θεράπων ιατρός θα μπορεί να δηλώσει τους ασθενείς πολίτες, έτσι ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού τους.
Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό στην Ελλάδα, είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Να σημειωθεί ότι λόγω της μειωμένης προσέλευσης ιδιωτών γιατρών για το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμών, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο σχέδιο και έτσι σύντομα ξεκινούν οι εμβολιαμσοί με κλιμάκια από τα Κέντρα Υγείας.

Γι αυτό άλλωστε και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε χθες νέο κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα κατ΄οίκον εμβολιασμών.

Τα κριτήρια

Ενδεικτικά τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού:

-Είναι άτομα τα οποία έχουν σοβαρή, εκτός από τη λειτουργικότητά τους, και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης.

-Πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό,

-Πολίτες που έχουν βαριά ψυχική νοητική νόσο, π. χ. στις περιπτώσεις Αλτσχάιμερ.

Ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς, είτε από κινητά συνεργεία της Επιχείρησης Ελευθερία. Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.
Ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button