Εμβολιασμοί: Πώς θα αμείβονται οι ιδιώτες γιατροί – Αναλυτικά όλα τα ποσά

Καθορίστηκαν οι αμοιβές των ιδιωτών γιατρών με τροπολογία του υπουργείου Υγείας

Καθορίστηκαν οι αμοιβές των ιδιωτών γιατρών που θα πραγματοποιούν εμβολιασμούς συμμετέχοντας έτσι στο πρόγραμμα “Ελευθερία”.

Έτσι όπως προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Υγείας

α) Για ιδιώτες ιατρούς:

Κατ’οίκον στο ποσό των 50 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και στα 30 ευρώ για κάθε δόση όταν διενεργείται εμβόλιο δύο δόσεων

Στο ιατρείο στο ποσό των 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και 15 ευρώ όταν διενεργείται εμβόλιο δυο δόσεων συμπεριλαμβανομένων των αναλωσίμων

Tα ποσά αυτά των εμβολιασμών σε ιατρεία ισχύουν και για τους φορείς υλοποίησης του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού.

Η εν λόγω αποζημίωση είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική Διοίκηση κτλ.

Όπως προβλέπει η τροπολογία οι ιδιώτες ιατροί κάθε ειδικότητας και οι φορείς του άρθρου 268 του ν. 4798/2021 (Α’ 268) που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 συμβάλλονται με το Υπουργείο Υγείας. Οι ιατροί και οι φορείς του άρθρου 268 του ν. 4798/2021 επιλέγουν κατά την υπογραφή της σύμβασης τη διενέργεια εμβολιασμών αποκλειστικά με συγκεκριμένο τύπο εμβολίου.

Με την τροπολογία επίσης παρέχεται μέχρι 31/12/21 η δυνατότητα σύναψης απευθείας αναθέσεων για αυτοδιαγνωστικά τεστ.

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα