ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβολιαστικά κέντρα: Επταήμερη λειτουργία έως τις 12 το βράδυ και εμβολιασμοί σε ιδιωτικές μονάδες- Όλη η τροπολογία

Όλες οι αποζημιώσεις που ορίστηκαν στηντροπολογία

Τη δυνατότητα να πραγματοποιούν εμβολιασμούς και σε ιδιωτικές μονάδες , προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή ώστε να ψηφισθεί απόψε.

Αναλυτικότερα προβλέπεται αποζημίωση 3 ευρώ για κάθε εμβολιασμό. Με την ίδια τροπολογία καθιερώνεται η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων και παρατείνεται το ωράριο μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ καθιερώνεται η παροχή επιπλέον 20 ευρώ ανά εργαζόμενο σε εμβολιαστικά κέντρα, ΚΟΜΥ και ΕΟΔΥ για την απασχόληση τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Τι προβλέπει για αμοιβές και ωράρια

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση: «Στο πλαίσιο της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού κατά του κορωνοϊού covid – 19 και με σκοπό την αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών και την επιτάχυνση των εμβολιασμών, προστίθενται στα εμβολιαστικά κέντρα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Αρεταίειο και Αιγινήτειο νοσοκομείο καθώς και τα εμβολιαστικά κέντρα υψηλής δυναμικότητας που λειτουργούν υπο την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον καθιερώνεται η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων και παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 24:00 σε δύο βάρδιες.

Επίσης προβλέπεται ότι για την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του covid 19 και για το χρονικό διάστημα μέχρι την 30.9.2021 στη διαδικασία εμβολιασμού εντάσσονται ιδιωτικές δομές υγείας και ειδικότερα τα ιδιωτικά πολυιατρεία, ιδιωτικά διαγωνιστικά εργαστήρια, κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τους.

Τέλος υπάρχει πρόβλεψη για απαλλαγή των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του covid 19 της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών από οποιαδήποτε ευθύνη για γνώμη που διατύπωσαν, ή για ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της οικείας Επιτροπής και δεν διώκονται ποινικά για τα ανωτέρω παρά μόνο για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης ή εξύβρισης»

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία του υπ. Υγείας

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button