ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβολιαστικά κέντρα: Πώς θα λειτουργήσουν τον Δεκέμβριο και τις ημέρες των γιορτών

Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Πάνω από 100.000 άτομα θα μπορούν να εμβολιάζονται καθημερινά στα εμβολιαστικά κέντρα. Σύμφωνα με στοιχεία από τα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν το Σεπτέμβριο, έχουν προστεθεί άλλα 800 για να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες λόγω υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών.

Υπό το πρίσμα αυτό ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι σύντομα τα εμβολιαστικά κέντρα θα φτάσουν τα 2.300 , ενώ θα επεκταθεί και το ωράριό τους για όλο και περισσότερο εμβολιασμούς. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο τα εμβολιαστικά κέντρα τον Δεκέμβριο να λειτουργούν και τις Κυριακές.

Εμβολιαστικά κέντρα: Πώς θα λειτουργήσουν τις ημέρες των γιορτών

Κλειστά τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι την ημέρα των Χριστουγέννων 25η και την δεύτερη ημέρα 26η Δεκεμβρίου, αλλά και την Πρωτοχρονιά καθώς είναι οι επίσημες αργίες

Να τρέξει το εμβολιαστικό πρόγραμμα με ταχύτερους ρυθμούς προσδοκούν στο Υπουργείο Υγείας και ήδη  άνοιξαν 60.000 νέα διαθέσιμα ραντεβού για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Εκτιμάται ότι τα ραντεβού θα ξεπεράσουν τις 90.000. Ήδη έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση πάνω από 900.000 πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button