ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβόλιο: Ακόμη και με το ίδιο εμβόλιο η επαναληπτική δόση με το Johnson & Johnson – Τι δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών

Τι δήλωσε για το εμβόλιο της Johnson & Johnson η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου

Άρχισε η χορήγηση της 3ης δόσης του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους, ενώ ακολουθούν οι εμβολιασμοί τις επόμενες ημέρες στις δομές των ηλικιωμένων, στα άτομα άνω των 65 ετών και υγειονομικούς, όπως δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου

Η κ.Θεοδωρίδου υπενθύμισε ότι η 3η δόση χορηγείται επειδή διαπιστώθηκε ότι 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, παρατηρείται μία «βαθμιαία μείωση των αντισωμάτων» όπως είπε.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η τρίτη δόση του εμβολίου γίνεται με το σκεύασμα της Pfizer καθώς αυτό έχει λάβει μέχρι στιγμής έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Πρόκειται για το ίδιο εμβόλιο που είχε χορηγηθεί από την αρχή σημείωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, καθώς όπως σημείωσε δεν χρειάζεται ενίσχυση ούτε για τη μετάλλαξη Δέλτα, την οποία καλύπτει.

Με το εμβόλιο της Pfizer θα εμβολιαστούν και όσοι έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Ωστόσο για το εμβόλιο της Johnson & Johnson υπάρχει διαφοροποίηση αφού όπως είπε η κ.Θεοδωρίδου αναμένονται οι σχετικές οδηγίες από τις Ευρωπαϊκές αρχές γιατί μπορεί η επαναληπτική δόση να γίνει ακόμη και με το ίδιο εμβόλιο και όχι με mRNA.

Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ο επαναληπτικός εμβολιασμός να γίνει με το ίδιο εμβόλιο της Johnson & Johnson ή να προχωρήσουν με mRNA εμβολιο σημείωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Στο 94% η προστασία έπειτα από δεύτερη δόση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button