ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβόλιο: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους

Το ραντεβού τους θα μπορούν να προγραμματίσουν από σήμερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους. Όπως έχει γίνει γνωστό η 4η δόση του εμβολίου θα μπορεί να χορηγείται τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση σε όλους τους ανοσοκατεσταλμένους άνω των 12 ετών.

Οι ειδικοί της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού κατέληξαν στην απόφαση αυτή καθώς έκριναν ότι η 4η δόση του εμβολίου θα προσφέρει μεγαλύτερη προστασία σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν βαριά από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου -περίπου ένα χρόνο από την έναρξη τον εμβολιασμών παγκοσμίως- έχει αποδειχθεί πλέον πως τα εμβόλια συμβάλουν στην αποφυγή των θανάτων από την Covid 19.

Εμβόλιο: Άνοιξαν οι εμβολιαστικές γραμμές για παιδιά σε νησιά

Υπενθυμίζεται επίσης πως χθες, Τετάρτη, άνοιξαν εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών σε 26 νησιά της χώρας, με στόχο την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος και τη διευκόλυνση των κατοίκων στα νησιά.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται σε Κέντρα Υγείας ή σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου.

Η πλατφόρμα για τα παιδιά έχει ήδη ανοίξει για τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button