ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβόλιο AstraZeneca: Άγνωστο εάν είναι αποτελεσματική η 2η δόση με άλλο εμβόλιο – Τι δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών

Τι δήλωσε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Μαρία Θεοδωρίδου

Σε άγνωστα νερά βαδίζουν όπως φαίνεται ακόμη και οι διεθνείς φορείς της υγείας σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Γι αυτό άλλωστε δεν έχουν αποφανθεί ακόμη εάν είναι ή όχι αποτελεσματικός ο εμβολιασμός στη 2η δόση με άλλο εμβόλιο.

Όπως δήλωσε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Μαρία Θεοδωρίδου, με αφορμή την αναστάτωση που επικρατεί στη χώρα μας και πολλοί συμπολίτες μας θέλουν να αλλάξουν τη δεύτερη δόση: «Η χορήγηση δυο διαφορετικών τύπων εμβολίων είναι ακόμη υπό μελέτη».

Να σημειωθεί ότι από το βράδυ της Δευτέρας άνοιξε η πλατφόρμα για την αλλαγή της 2ης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca με δεδομένο ότι πολλοί συμπολίτες μας είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να την αλλάξουν. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά ποιος δικαιούται την αλλαγή. “Εμβόλιο AstraZeneca: Άνοιξε η πλατφόρμα για αλλαγή της δεύτερης δόσης”

«Οι φορείς δεν έχουν τα στοιχεία για την έγκριση, την άδεια για γενική χορήγησης άλλων εμβολίων. Υπάρχουν στοιχεία για ευνοϊκές προβλέψεις» συμπλήρωσε η κ.Θεοδωρίδου.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους από την πλευρά του σημείωσε ότι η προσέλευση για το εμβόλιο της AstraZeneca είναι σχεδόν ίδια με τα υπόλοιπα εμβόλια, αφού τόνισε ότι αγγίζει το 97%.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στις 20 από τις 28 χώρες της ΕΕ συστήνεται ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca  να γίνεται κανονικά όπως και η δεύτερη δόση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button