ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβόλιο AstraZeneca: Σήμερα ή αύριο οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Σήμερα ή το αργότερο αύριο η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών για το AstraZeneca

Αρχική > Άρθρα > Εμβόλιο AstraZeneca: Σήμερα ή αύριο οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για να αποφασίσει σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca μετά τις σχετικές χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων αλλά και τη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της ΕΕ που όμως δεν κατέληξαν σε κάποια κοινή απόφαση.

Περιμένουμε την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σήμερα ή το αργότερο αύριο είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Παράλληλα ανέφερε ότι η ανακοίνωση του EMA ήταν σαφής πως τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τις τυχόν παρενέργειες.

Από την πλευρά του ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι «συλλέγουμε τα δεδομένα, αλλά δεν αναμένονται κάποιες αλλαγές στο δικό μας πρόγραμμα εμβολιασμού. Αυτό που συζητείται είναι οι ηλικιακοί περιορισμοί» Και κατέληξε:

«Παρά τα δημοσιεύματα και παρά τις διαφωνίες το ποσοστό συμμετοχής είναι υψηλό και ο μέσος όρος είναι στο 93%. Μιλάμε για 10.000 με 12.000 εμβολιασμούς καθημερινά με το AstraZeneca»

1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί τον Απρίλιο

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η κ. Πελώνη μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι -ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας- τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Κλείνοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε την «έκκληση-παράκληση που απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο γιατί αυτοί είναι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό. Είναι ασπίδα προστασίας το εμβόλιο. Είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας ο εμβολιασμός».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button