ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβόλιο: Έρχεται 3η δόση για τους κάτω των 50 – Τι είπε ο Μ.Θεμιστοκλέους

Την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και σε όσους είναι κάτω των 50 ετών προανήγγειλε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όπως είπε αναμένουν την ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενώ συνέστησε στους πολίτες να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μάλιστα, είπε πως είναι αναπόφευκτο το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Ο ίδιος επικαλέστηκε ευρήματα της μελέτης, τα οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως: «ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει» και τόνισε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Την ίδια ώρα, διευκρίνισε ότι είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, όπως είπε γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button