ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβόλιο γρίπης: Όσο πιο αργά ο εμβολιασμός τόσο καλύτερα – Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας

Σύσταση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν όσο πιο αργά μπορούν καθότι το κύμα της γρίπης ξεκινά Δεκέμβριο και ολοκληρώνεται τον Απρίλιο έκανε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης

Θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων για τη γρίπη διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μετά τις ουρές για προπαραγγελίες που δημιουργούνται ήδη στα φαρμακεία όλης της χώρας.

Όπως είπε ο κ.Κοντοζαμάνης, φέτος η χώρα μας θα προμηθευτεί κατά 1.100.000 περισσότερες δόσεις σε σχέση με πέρυσι και θα φθάσουν τα 4,2 εκατ. δόσεις.
Πάντως υπογράμμισε πως οι πολίτες θα πρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν αργότερα ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο τοίχος προστασίας. Όπως είπε συνήθως η εποχική γρίπη παρουσιάζει έξαρση από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.

«Όσο πιο αργά εμβολιαστούμε τόσο πιο εύκολα θα χτίσουμε τοίχος ανοσίας» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Πάντως διευκρίνισε ότι όπως όλα τα φάρμακα έτσι και τα εμβόλια χρειάζονται συνταγή γιατρού. Να σημειωθεί ότι η συνταγογράφηση ξεκινά στις 28 Σεπτεμβρίου Δευτέρα.

Αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς τεστ για τον κορονοϊό

Στο μεταξύ σάλος έχει προκληθεί αλλά και σύγχυση στους πολίτες σχετικά με τις οδηγίες που εκδόθηκαν από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ότι για να εμβολιαστεί κανείς θα πρέπει να μην πάσχει από κορονοϊό και να έχει κάνει το σχετικό τεστ. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το θέμα αλλά και τις οδηγίες που εκδόθηκαν: « Εμβόλιο για τη γρίπη: Μόνο όσοι δεν έχουν κορονοϊό – Νέες οδηγίες – Λίστες αναμονής»

Λίγο αργότερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών διαβεβαίωσε ότι δεν απαιτείται κανένα τεστ βάζοντας τέλος στην ανησυχία των πολιτών, δεδομένου ότι θα έπρεπε να πληρώσουν το τεστ με δικά τους χρήματα.

Ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στη καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, σημείωσε πως δεν απαιτείται τεστ αλλά ποτέ το εμβόλιο της γρίπης δεν γίνεται όταν υπάρχουν συμπτώματα λοίμωξης, επειδή το εμβόλιο δεν θα αποδειχθεί το ίδιο αποτελεσματικό.

«Θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα που έχει προκύψει με το εμβόλιο της γρίπης», είπε αρχικά ο κ. Μαγιορκίνης. «Να τονίσω ότι οι οδηγίες για το εμβόλιο δεν έχουν αλλάξει. Από τη μία δεν απαιτείται αρνητικό τεστ για κορονοϊό για την εκτέλεσή του, αλλά από την άλλη, δεν φαίνεται να υπάρχει και κανένας επιστημονικός λόγος, ώστε να χρειάζεται αυτό το τεστ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε παρακάτω πατώντας το link τις οδηγίες που είχε στείλει σε όλα τα φαρμακεία της χώρας ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προκαλώντας σύγχυση. 

HealthReport.gr ODIGIES 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button