ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Έρχονται οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων – Τι θα γίνει στη χώρα μας

Πόσες ποσότητες του εμβολίου Johnson & Johnson έχει παραλάβει ήδη η χώρα μας και πόσες αναμένονται

Εντός της ημέρας αναμένονται οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Να υπενθυμιστεί ότι οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson «πάγωσαν» σε ΗΠΑ και Ευρώπη και φυσικά και στη χώρα μας, καθώς οι αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές Υγείας, πρότειναν την περασμένη εβδομάδα την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου έπειτα από τα περιστατικά που σημειώθηκαν με τη σπάνια εμφάνιση θρόμβων αίματος σε έξι γυναίκες από τους περίπου επτά εκατομμύρια εμβολιασμένους με το συγκεκριμένο σκεύασμα στις ΗΠΑ. Διαβάστε ΕΔΩ τι δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου: «Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αυτά είναι τα πλεονεκτήματά του- Τι δήλωσε η Μ. Θεοδωρίδου»

Σε αναμονή η Ελλάδα

Η χώρα μας όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σε αναμονή για το τι θα αποφανθεί ο ΕΜΑ σχετικά με το αν πρέπει να ξεκινήσουν ή όχι οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Άλλωστε οι παραδόσεις των εμβολίων μόλις είχαν ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, και εμείς αναμένουμε τις αποφάσεις και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, «έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, που το πιο πιθανό θα ξεκινήσουν εντός του Μαΐου».

Να υπενθυμιστεί ότι η χώρα μας έχει παραλάβει ήδη από την εταιρεία Johnson & Johnson 33.600 δόσεις του εμβολίου ενώ αναμένουμε ακολούθως άλλες 300.000 δόσεις τον Μάιο, και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον κ.Θεμιστοκλέους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button