Ειδήσεις ΥγείαςΕμβόλια

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Η εταιρεία προχωρά στην αξιολόγηση του εμβολίου για τη Μετάλλαξη Όμικρον

Στο μικροσκόπιο της εταιρείας το Εμβόλιο Johnson & Johnson για τη Μετάλλαξη Όμικρον

Από την εμφάνιση της πανδημίας της COVID-19, η Johnson & Johnson παρακολουθεί στενά τις νέες παραλλαγές που εμφανίζονται. Σε συνεργασία με πανεπιστημιακές ομάδες στη Νότια Αφρική και σε ολόκληρο τον κόσμο, η Εταιρεία αξιολογεί την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της COVID-19 σε διαφορετικές παραλλαγές της νόσου, που πλέον περιλαμβάνουν και τη νέα Μετάλλαξη Όμικρον που εξαπλώνεται ταχύτατα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία για το εμβόλιο Johnson & Johnson, εξετάζει ορό αίματος από συμμετέχοντες σε ολοκληρωμένες και συνεχιζόμενες μελέτες χορήγησης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου, αναζητώντας εξουδετερωτική δράση κατά της παραλλαγής Όμικρον. Επιπλέον, η Εταιρεία επιδιώκει την ανάπτυξη ενός εμβολίου ειδικού για την παραλλαγή Όμικρον και θα την προχωρήσει ανάλογα με τις ανάγκες.

«Η νέα παραλλαγή Όμικρον αναδεικνύει τη σημασία της συνεχούς επιτήρησης, των ελέγχων και του εμβολιασμού για την πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων από την COVID-19. Διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας στην ισχυρή χυμική και κυτταρική ανοσολογική απόκριση που εκλύει το COVID-19 Vaccine Janssen, απόκριση η οποία αποδεικνύεται από τη διάρκεια και το εύρος της προστασίας κατά των παραλλαγών μέχρι σήμερα στις κλινικές μελέτες», ανέφερε ο Mathai Mammen, MD, PhD, Παγκόσμιος Επικεφαλής της Janssen Research & Development LLC, Johnson & Johnson

«Δεν επαναπαυόμαστε. Μέσα από τις μακροχρόνιες συνεργασίες μας με επιστήμονες στη Νότια Αφρική καθώς και τις συνεχιζόμενες μελέτες αποτελεσματικότητας στην πραγματική κλινική πράξη που διεξάγονται με το COVID-19 Vaccine Janssen, θα εργαστούμε από κοινού ώστε να προκύψουν νέα δεδομένα για την παραλλαγή Όμικρον. Παράλληλα, έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου κατά της Όμικρον και θα προχωρήσουμε ταχύτατα στη διενέργεια κλινικών δοκιμών, εφόσον αυτό χρειαστεί».

Εγκεκριμένη χρήση του Johnson & Johnson

Το εμβόλιο της Janssen κατά της COVID-19 έχει λάβει Άδεια Κυκλοφορίας με έγκριση υπό όρους στην ΕΕ για την ενεργητική ανοσοποίηση για την πρόληψη της νόσου από τον κορονοϊό 2019 (COVID-19) που οφείλεται στον κορονοϊό που προκαλεί το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο τύπου 2 (SARS-CoV-2) σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button