ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβόλιο: Κλείδωσε η 4η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους- Τι αποφάσισε η Επιτροπή Εμβολιασμών

Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr

Το πράσινο φως για την 4η δόση εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: Εμβόλιο: Έρχονται αποφάσεις για την 4η δόση μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους από την Επιτροπή Εμβολιασμών – Τι σχεδιάζεται

Κατά τη διάρκεια η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με τη χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου μόνο σε ανοσοκατεσταλμένους αποφασίστηκε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπορεί να κάνει την 4η δόση 3-6 μήνες μετά την 3η.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, καθώς είναι έτοιμη η πλατφόρμα του emvolio.gov.gr για τα ραντεβού της 4ης δόσης.

copyright: pexels

Μάλιστα όσοι εισέρχονται στην πλατφόρμα και ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, διαπιστώνουν ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού 15 ημέρες πριν ολοκληρωθεί το 6μηνο από την 3η δόση.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού κατέληξαν σε αυτή την απόφαση αφενός λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον και αφετέρου γιατί θεωρούν ότι η 4η δόση θα προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στους ανοσοκατεσταλμένους συμπολίτες μας.

Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε «από εκεί και πέρα 4η δόση στον γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί ειδικά σε χώρες της ΕΕ και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αν η Όμικρον θα απαιτήσει μία καινούρια τροποποιημένη δόση εμβολίου. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα πάμε σε 4η δόση στον γενικό πληθυσμό.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button