ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβόλιο – κορονοϊός: Να εμβολιασθούν και οι έφηβοι άνω των 16 ετών που έχουν προβλήματα υγείας – Οι συστάσεις της Μ. Θεοδωρίδου

Τι συνέστησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίδα Θεοδωρίδου

Και οι έφηβοι άνω των 16 ετών με προβλήματα υγείας μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer με το MRNA ανακοίνωσε η καθηγήτρια παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα μας, η κ.Θεοδωρίδου σημείωσε ότι επειδή έχουν γίνει μελέτες και υπάρχουν και οι σχετικές ενδείξεις, τα παιδιά άνω των 16 ετών που παρουσιάζουν νοσήματα και κινδυνεύουν περισσότερο μπορούν να προχωρήσουν κανονικά στον εμβολιασμό.

Τα παιδιά

«Το εμβόλιο της Pfizer ενδείκνυται και για τα παιδιά, τους εφήβους άνω 16 ετών. Έτσι στις περιπτώσεις που έχουν αυξημένο κίνδυνο, μπορούν να εμβολιασθούν με αυτό το εμβόλιο» σημείωσε η κ.Θεοδωρίδου χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στα παιδιά που δεν έχουν προβλήματα υγείας, ανέφερε: «Για τα παιδιά που δεν έχουν άλλα προβλήματα αλλά και για τις μικρότερες ηλικίες κάτω των 16 ετών, ναι μεν γίνονται μελέτες από όλες τις εταιρείες, αλλά ο χρόνος που θα μπει στα παιδιά δεν είναι στο άμεσο μέλλον. Και θα χρειαστεί μεγάλη μελέτη και επιστημονική τεκμηρίωση για να εφαρμοσθεί στην παιδική ηλικία».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button