ΆρθραΕμβόλιαΕμβόλια και ασθένειεςΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβόλιο Moderna: Ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού κάθε Κυριακή σε όλη τη χώρα

Πώς μπορείτε να βρείτε το εμβόλιο της moderna

Ραντεβού για το εμβόλιο της Moderna θα μπορούν να κλείνουν σύντομα σε όλη την χώρα οι πολίτες που αναζητούσαν το συγκεκριμένο σκεύασμα και δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν.

Ειδικότερα το τελευταίο διάστημα είχε παρατηρηθεί ότι το εμβόλιο της Moderna δεν ήταν διαθέσιμο για όσους ήθελαν να κάνουν είτε την αναμνηστική δόση είτε την πρώτη δόση για να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τους. Γεγονός που προκάλεσε διαμαρτυρίες στο υπουργείο Υγείας.

Για τον λόγο αυτό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr ώστε να μπορούν οι πολίτες σε όλη τη χώρα να κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο της Moderna αλλά μόνο την Κυριακή.

Άγνωστο παραμένει γιατί τα εμβολιαστικά κέντρα δεν διαθέτουν το εμβόλιο της Moderna καθώς υπάρχουν αποθέματα σε ολόκληρη την Ευρώπη του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Επίσης άνοιξαν επιπλέον 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό (για τους 12 και άνω) για πρώτη και τρίτη δόση σε όλη τη χώρα για τις επόμενες 10 ημέρες.

Μετάλλαξη Όμικρον

Σε ότι αφορά στη Μετάλλαξη Όμικρον η κ.Γκάγκα σημείωσε ότι πλέον το 80% των νέων κρουσμάτων είναι της συγκεκριμένης Μετάλλαξης.

Μάλιστα με βάση τα στοιχεία στις 30.12.2021 το 82% των νέων κρουσμάτων ήταν της Μετάλλαξης Όμικρον. Την επόμενη ημέρα στις 31.12.2021 έφθασε στο 89% η Μετάλλαξη Όμικρον ενώ όπως εκτίμησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, σήμερα πιθανώς να έχει ξεπεράσει το 90% κάτι που θα φανεί από την εργαστηριακή ανάλυση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button