ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβόλιο: Νέο κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς- Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα

Ραντεβού και εμβόλιο τηn ίδια ημέρα καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού. Τι δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Νέο κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμών απεύθυνε ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Άλλωστε όπως έγραψε το HealthReport.gr, το ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών για το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμών είναι εξαιρετικά αναιμικό με αποτέλεσμα να σταλεί ειδοποίηση σε όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας να προετοιμάσουν κλιμάκια για να ξεκινήσουν από την Παρασκευή 23 Ιουλίου τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον.
Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ αναλυτικά: «Κατ’ οίκον εμβολιασμοί: Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο σχέδιο – Ξεκινούν από τα Κέντρα Υγείας»

Ο κ.Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το πρόγραμμα εμβολιασμών, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως όπου δεν υπάρχουν ιδιώτες γιατροί για τους κατ΄οίκον εμβολιασμούς θα πηγαίνουν τα συνεργεία του προγράμματος “Ελευθερία“, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι η συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών είναι μικρή γι αυτό και θα χρησιμοποιηθούν άλλοι τρόποι.

(ΦΩΤΟ αρχείου)

Ήδη πάντως τα Κέντρα Υγείας που έχουν δυνατότητα και το διαθέσιμο προσωπικό καταρτίζουν λίστες με γιατρούς και νοσηλευτές για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς όπως άλλωστε τους ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Ανοίγει η πλατφόρμα

Ο κ.Θεμιστοκλέους στην καθιερωμένη ενημέρωση επεσήμανε ότι αύριο ανοίγει η πλατφόρμα ώστε οι γιατροί να δηλώνουν ποιοι πολίτες χρειάζονται εμβολιασμό κατ’ οίκον. Τη δήλωση μπορούν να την κάνουν τόσο γιατροί του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Το πρόγραμμα αφορά σε άτομα που έχουν σοβαρή δυσκολία μετακίνησης, βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό ή πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο όπως αλτσχάιμερ.

Ραντεβού αυθημερόν

Πάντως από αύριο όλοι οι πολίτες της χώρας θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού ακόμη και αυθημερόν δηλαδή την ίδια ημέρα, αφού πλέον υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού. Όπως είπε ο κ.Θεμιστοκλέους, θα μπορούν ακόμη και αυθημερόν να πηγαίνουν για τον εμβολιασμό τους με όλα τα εμβόλια αφού υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button